Seksi
Nimimerkki: joku

Voiko 16-vuotias harrastaa seksiä 14-vuotiaan kanssa?

Olen 16v poika ja tyttöystäväni on 14. Saammeko harrastaa seksiä, jos osapuoleni siihen suostuu, eikä kyseessä ole painostamista tai pakottamista?

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Suomen laissa on määritelty seksuaaliseen käyttäytymiseen liittyvä yleinen suojaikäraja, joka on 16 vuotta. Suojaikärajan tarkoituksena on suojella lapsia ja nuoria aikuisten tai vanhempien nuorten seksuaaliteoilta. Suojaikäraja ei kuitenkaan estä alle 16-vuotiasta seurustelemasta yli 16-vuotiaan kanssa. Myös seksin harrastaminen nuorten välillä on sallittua, mikäli molemmat sitä haluavat eikä tilanteeseen liity painostamista, hyväksikäyttöä tai pakottamista. Lisätietoa suojaikärajasta voit lukea Väestöliiton sivuilta.

Jokainen nuori kasvaa ja kehittyy sekä fyysisesti että seksuaalisesti omaan tahtiin. Toiset ovat valmiita seksin harrastamiseen aiemmin kuin toiset. Ennen seksin harrastamista olisikin hyvä miettiä, ovatko molempien keho ja mieli valmiita seksin aloittamiseen. Molempien osapuolten tulisi myös olla tietoisia seksiin liittyvistä vastuista, kuten raskauden ja seksitautien ehkäisystä.

Vaikka seksi onkin ihana asia, ei sen pariin kuitenkaan ole kiire. Tutustukaa rauhassa toisiinne sekä omiin kehoihinne. Myös avoin keskustelu seksuaalisuuteen liittyvistä tarpeista ja rajoista luo hyvän pohjan intiimin suhteen kehittymiselle.

Samasta aiheesta on kysynyt myös nimimerkki Junnu.

Aurinkoista syksyä teille molemmille!

Oliko vastauksesta hyötyä?