Seksi
Nimimerkki:

Voiko 11-vuotias harrastaa seksiä 12-vuotiaan kanssa?

moi! oon pohtinut et onko normaalia jos 11v -12v harrastaa seksiä? mulla on siis tyttöystävä ja mä oon 11v ja hän on 12v. hän on siis kiinnostunut seksistä, ja olisi kiva jos saisin vastauksen.

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi. Kysyt tärkeää asiaa, jota miettivät monet kanssasi samanikäiset nuoret. On luonnollista, että seksi ja siihen liittyvät asiat alkavat kiinnostaa murrosiässä ja sen kynnyksellä.

Seksiä voi olla monikin eri asia ja se voidaan ymmärtää laajasti kaikenlaiseksi sellaiseksi tekemiseksi, jonka tarkoitus on tuottaa kehollista nautintoa ja hyvän olon tunnetta. Seksi ei siis ole pelkkää yhdyntää, vaan sillä voidaan tarkoittaa myös kaikenlaista nautintoon tähtäävää koskettelua ja hyväilyä, suuseksiä ja itsetyydytystä.

Ennen seksin harrastamista on tärkeää se, että keho ja mieli ovat riittävän kehittyneitä ja valmiita seksiin.  Sitä, milloin on kypsä harrastamaan seksiä, ei voi arvioida esimerkiksi iän mukaan, vaan se on kunkin oma henkilökohtainen kokemus. Tähän kokemukseen vaikuttaa se, missä vaiheessa oma murrosiän kehitys on, mutta myös se, mitä on henkisesti valmis ja halukas kehollaan tekemään ja mitä haluaa omalle keholleen tehtävän. Pohtiessa seksin harrastamista toisen ihmisen kanssa onkin erityisen tärkeää puhua näistä asioista yhdessä mahdollisen seksikumppanin kanssa, ja jutella esimerkiksi siitä, missä menevät rajat sille mitä haluaa ja ei halua tehdä ja mikä seksissä mietityttää, pelottaa tai huolettaa. Ennen yhdyntää on keskusteltava myös raskauden ja seksitautien ehkäisystä seksikumppanin kanssa. Seksitaudeilta suojautuminen kondomilla on tärkeää myös suuseksissä.

Viestistäsi ei käy ilmi se, mitä itse haluat tehdä. Jos sinulla on pieninkin epäilys siitä, oletko vielä valmis seksiin, voi olla hyvä vielä odottaa. Seksin harrastamiseen ei ole mikään kiire. Siihen ei pidä myöskään ryhtyä toisen painostuksesta vaan vasta sitten kun itse kokee olevansa siihen valmis ja halukas. Haluammekin kannustaa sinua pohtimaan näitä kysymyksiä ja juttelemaan ajatuksistasi yhdessä tyttöystäväsi kanssa. Seksuaalisuus, seksi ja oma keho on jokaisen henkilökohtainen asia. Jos ja kun tällaiseen henkilökohtaiseen asiaan liittyy kysymyksiä, on niistä hyvä jutella luottamuksellisesti aikuisen kanssa. Voit halutessasi jutella asiasta vielä ammattilaisen kanssa Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä.

Lue näiltä sivuilta lisää suostumuksesta ja ekasta kerrasta.

Oliko vastauksesta hyötyä?