Tupakka
Nimimerkki: Lapsi 12v
Ikä: 13-15v

Vanhempien tupakansavun hengittäminen

Mun äiti ja isä polttaa tupakkaa parvekkeella mutta silti se savu ja kaikki ne aineet tulee sisälle. Mitä mää teen kun mää en uskalla sanoa niille ja joudun joka päivä hengittämään tupakkaa

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Kerroit, että vanhempasi polttavat tupakkaa parvekkeella ja olet huolissasi siitä, että joudut hengittämään savua. Huolesi on ymmärrettävä. Huolen kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan kertoa siitä jollekin lähellä olevalle aikuiselle. Kun voi jakaa huolen jonkun kanssa, olo helpottuu huomattavasti.

Jos sinun vaikea puhua suoraan vanhempiesi kanssa, puhu asiasta jonkun muun aikuisen kanssa. Henkilö voi olla esimerkiksi sukulainen tai muu lähellä oleva aikuinen tai koulun henkilökuntaan kuuluva, esimerkiksi koulukuraattori tai terveydenhoitaja. Muista, että aikuiset koulussasi ovat siellä sinua varten. Jos kasvokkain puhuminen tuntuu vaikealta, voit vaikka kirjoittaa kirjeen, tekstiviestin tai sähköpostin, jossa kerrot huolesi. MLL:n nuortennetistä voit lukea lisää vinkkejä. Myös MLL:n nuorten puhelimesta tavoitat turvallisen aikuisen, jonka kanssa voit jutella tilanteestasi.

Ota rohkeasti asia puheeksi, sinulla on oikeus saada apua!

 

Oliko vastauksesta hyötyä?