SeksiYleinen
Nimimerkki: Olen hämilläni

Valkovuodon pistävä haju

Olen 14 vuotias ja kuukautiseni ovat jo alkaneet.. Nyt lähiaikoina on valkovuodon haju pistänyt nenään ja olen yrittänyt netistä etsiä vastausta, mutta kaikissa tulehduksissa tuntomerkkeinä on valkovuodon värin vaihtumista kellertäväksi, mutta minulla se silti on valkoista. Mikä voi olla kyseessä?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Valkovuodon haju voi vaihdella erilaisista syistä. Joskus haju voi johtua esimerkiksi hautuneesta alapäästä, siis esimerkiksi hikoilun, treenin, hautuvien vaatteiden alla muhineesta limakalvosta ja ihosta. Joskus emättimen bakteerikanta saattaa kuukautiskierron eri vaiheissa muuttua siten, että hajua tuottavien bakteereiden määrä kasvaa. Tilanne menee usein ohi itsestään, eikä sille tarvitse tehdä mitään. Jos valkovuoto haisee voimakkaasti ja samaan aikaan on limakalvojen arkuutta, kutinaa, kirvelyä tai alavatsakipuja, on syytä käydä lääkärissä.

Jos sinulla ei siis ole muita oireita voit huoletta seurailla tilannetta. Alapäätä voi ”hoitaa” ilmakylvyille, pehmeillä alusvaatteilla sekä puristamattomilla housuilla. Lisäksi on hyvä välttää pikkuhousunsuojien jatkuvaa käyttöä.

Mukavaa alkanutta vuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?