Seksi
Nimimerkki: Ihmettelen

Valkovuodon alkaminen ja rintojen kehitys murrosiässä

Hei! Haluaisin tietää miltä valkovuodon kuuluu näyttää alushousuissa, olen aina kuvitellut, että se on semmoista valkoista nestettä mitä tulee alushousuihin. Itselläni on tullut ainakin joulusta asti semmoisia kuivuneita valkoisia viivoja alushousuihin. Ja olen nähnyt sitä myös silloin kun se ei ole vielä ehtinyt kuivua, silloin se on kirkasta, mutta silloinkin se on semmoinen viiva eikä ollenkaan nestemäistä. Olen 12v eli onko kyse valkovuodosta. Olen lukenut että valkovuodon pitäisi alkaa jonkin ajan päästä rintojen kasvusta, mutta outoa tässä on se, että rintani eivät ole kasvaneet, niissä on vaan ne kovat kyhmyt.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Hienoa, että seurailet kehosi muutoksia. Kuulostaa todella siltä, että murrosiän kehityksesi on siinä vaiheessa, että sinulla alkaa ilmetä valkovuotoa. Lievän valkovuodon ilmaantuminen on ensimmäisiä merkkejä käynnistyvästä munasarjojen toiminnasta. On ihan tavallista, että et näe vuotoa nestemäisenä. Sitä tulee sen verran niukasti, että sen havaitseekin lähinnä viiruina alushousuissa.

Valkovuodon tarkoituksena on pitää emätin puhtaana. Valkovuodon määrä vaihtelee kuukautiskierron eri vaiheissa estrogeenihormonin vaikutuksen mukaan. Kun kuukautisesi alkavat, tulet huomaamaan tämän vaihtelun. Mikäli valkovuoto muuttuu hyvin runsaaksi, pahalta haisevaksi tai paakkuiseksi, tai alapäähän tulee ikävää kutinaa tai kirvelyä voi olla kyseessä emätintulehdus. Mutta mikäli mitään näitä oireita ei ilmene, on kyse vain valkovuodon määrän vaihtelusta kuukautiskierron syklin mukana.

Pohdit viestissäsi myös rintojen kehitystä. Rintojen kehitys on hyvin yksilöllistä, kuvaamasi ”kovat kyhmyt” ovat jo sitä kehitystä. Seuraile siis tilannetta rauhassa. Kaikki kuvaamasi kuulostaa ihan normaalilta murrosiän kehitykseltä.

Kivaa kesän odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?