Seksi
Nimimerkki: Huolestunut poika

Valkoiset läiskät terskan juuressa

Olen 13v poika olen huomannut, että terskan juureen on tullut valkoisia läiskiä, jotka ovat kuivia ja ne ei lähe helposti irti. En tiedä mitä ne on.

Kuvailet valkoisia läiskiä terskan juuressa ja mietit mitä ne ovat. Näkemättä läiskiä on valitettavasti vaikea sanoa tarkkaan mistä voisi olla kyse. On normaalia, että penikseen tulee esimerkiksi talinäppylöitä ja muita ihomuutoksia, jotka menevät itsestäänkin ohi. Kuvailet läiskiä kuiviksi, joka antaisi vihjettä siitä, että terskan iho on joko hautunut, hankautunut tai muusta syystä ärsyyntynyt. Terskan iho voi kärsiä esim. itsetyydytyksestä ilman riittävää liukastetta, saippuapesuista tai liiallisesta pesemisestä. Jos läiskien kohdalla on myös punoitusta tai ne kutisevat, on se merkki ihoärsytyksestä.

Voit koittaa itse hoitaa läiskiä kosteuttavalla voiteella ja esim. apteekista ostettavalla hydrokortison-voiteella lievittää oireita. Tee pesut enintään kaksi kertaa päivässä ilman saippua, pelkällä haalealla vedellä. Koita välttää hankausta terskan alueella, kunnes oireet helpottavat. Itsetyydytyksessä voi käyttää liukastetta, esim. perusvoidetta tai ihoöljyä, jotta iho ei siinä hankaudu.

Jos iho ei tästä huolimatta rauhoitu ja läiskät katoa, on hyvä mennä lääkäriin selvittämään, mistä on kyse ja saamaan siihen sopiva hoito. Lääkäriin voit hakeutua koulun kautta tai varaamalla ajan omalta terveysasemalta.

Oliko vastauksesta hyötyä?