Seksi
Nimimerkki: Tyttö 14

Vähäinen punertava vuoto valkovuodon mukana

Mun kuukautiset ei oo vielä alkanu mut varmaan puolen vuoden ajan mul on tullu valkovuodon mukana jotain ihmeen pinkkiä/punaista juttua siis ihan tosi vähän vaan muutama pieni täplä pikkareissa sitä tulee aina välillä ei mitenkään säännöllisesti. Mitä se on??

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Valkovuoto on normaalisti vaaleaa, nestemäistä ja lähes hajutonta. Valkovuodon alkaminen on merkki siitä, että kehosi valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Suomalaisilla tytöillä kuukautiset alkavat yleensä 10-16-vuotiaana, pituuspyrähdyksen jälkeen. Koska sinulla on esiintynyt valkovuotoa jo pidempään, on mahdollista, että kuukautisesi ovat alkamassa. Kuukautisvuoto voi alkuun olla hyvin vähäistä.

Jos epämääräinen rusehtava vuoto jatkuu monta päivää ja alkaa haista tai muuttua kokkareiseksi –
varsinkin jos siihen liittyy alavatsakipua ja limakalvojen ”kutinaa”, voi kyseessä olla emätintulehdus. Tällöin on hyvä hakeutua lääkärin vastaanotolle keskustelemaan oireista. Jos tällaisia oireita ei ole, ei sinun tarvitse olla huolissaan pienistä punaisista täplistä!

Jos asia kuitenkin vielä askarruttaa sinua enemmän, voisit jutella tilanteestasi vaikka vanhempasi tai kouluterveydenhoitajan kanssa.

Hyvää alkanutta vuotta 2020!

Oliko vastauksesta hyötyä?