Seksi
Nimimerkki: Veera

Uiminen kuukautisten aikana

Heippa!

Olen menossa parin viikon päästä vesipuistoon.Ja laskeskelin että mulla on just silloin menkat,silloin kuin lähdetään sinne niin mulla ois ollut ne jos 5päivää.Mutta voinko uida ilman tamppoonia tai kuukuppia?en saa hommattua semmoisia mistään.Eniten pelottaa että jos otan riskin ja menen ilman mitään niin sitten se koko allas on punainen.
Ois tosi kiva jos saisin tähän vastauksen:)

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Kävipä tylsä tuuri, että kuukautiset sattuivat juuri vesipuistoreissun kanssa samanaikaisesti. Kuukautisten aikaan uidessa vaihtoehtona on tamponi tai kuukuppi. Erityisesti altaaseen ei ole kuukautisten aikana kannattavaa mennä uimaan ilman tamponia tai kuukuppia. Kerroit, ettet saa hommattua niitä mistään. Voisitko jutella asiasta vaikkapa äitisi tai jonkun muun läheisen aikuisen kanssa? Voisitte sitten yhdessä käydä ostamassa esimerkiksi tamponeja reissua varten. Asiasta kertomisessa tai tamponin/kuukupin ostamisessa ei ole mitään noloa, vaan ne ovat aivan luonnollisia asioita.

Tamponin käytöstä on ehkä helpompi aloittaa, koska kuukuppia asettaessa sormet täytyy uskaltaa työntää emättimeen ja jopa vähän venyttää emättimen seinämää. Emättimen suuaukko voi myös olla tiukka, jos ei ole ollut vielä yhdynnässä. Tamponin käytön voi silti hyvin aloittaa, kannattaa vain aloittaa pienimmästä koosta.

Tamponin laittoa helpottaa, jos pystyy rentoutumaan. Silloin kun kovasti jännittää, jännittää samalla lantionpohjan lihaksia ja tamponin laitto voi sattua. Rentoutumiseen voi auttaa esimerkiksi syvään hengittäminen ja suun kautta ulospuhaltaminen. Tamponin laittaminen voi myös tökkiä, jos sitä työntää väärään suuntaan. Tamponia ei työnnetä suoraan ylös, vaan viistosti ylös ja taakse. Lisäksi voi kokeilla itselleen sopivaa asentoa asettaa tamponi. Tamponia laittaessa jotkut esimerkiksi nostavat toisen jalan korokkeen (vaikka wc-pöntön kansi tai kylpyammeen reuna) päälle ja toiset laittavat tamponin istuessaan wc-pöntöllä. Oikean suunnan ja asennon löytää vain kokeilemalla ja harjoittelemalla. Jos tamponin laittaminen tuntuu nyt vaikealta ja tekee kipeää, se kyllä tulee varmasti vielä onnistumaan, kun rauhassa opettelee.

Toivottavasti pääset nauttimaan vesipuistoreissusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?