SähkösavukeTupakka
Nimimerkki: Tonza901

Tupakoinnista siirtyminen sähkötupakan käyttöön?

Olen itse polttanut nyt noin 15v tupakkaa säännöllisesti ja siirryin sähköiseen versioon koska täysi lopetus ei jo pelkästään tavan vuoksi onnistu ja purkat tuntuivat ahdistavalta kurkussa mutta se kysymys herää onko terveellisempi vai ei vaikkakin ilman häkää ja tervaa ei ole vielä vissiin kunnollisia tutkimustuloksia kun on keksitty 2001?

Hei,

kiitos kysymyksestäsi! Hienoa, että olet päättänyt lopettaa tupakoinnin. Kerroit, että olet siirtynyt sähkösavukkeisiin, koska se on tuntunut helpommalta tapojen muuttamisen kannalta. On ihan ymmärrettävää, että alkuun tuntuu hankalalta, kun on vuosikausia tottunut toimimaan tiettyjen tapojen mukaan. Onneksi ihmisen on mahdollista oppia uusia tapoja toimia.

Tupakointiin yleensä liittyy myös fyysinen riippuvuus, joka johtuu elimistön tottumisesta nikotiinin käyttöön. Nikotiiniriippuvuuden vuoksi tupakoinnin lopettamisen jälkeen voi ilmaantua vieroitusoireita, jotka nekin ovat onneksi ohimeneviä. Vieroitusoireita on mahdollista lievittää sekä lääkkeettömillä että lääkkeellisillä keinoilla.

Sähkösavukkeetkin sisältävät terveydelle haitallisia aineita. Lyhytaikaisella käytöllä on todettu haittavaikutuksia erityisesti hengityselimiin. Pitkäaikaisen käytön vaikutuksia ei vielä tunneta, siitä saamme tietoa vasta vuosien tai vuosikymmenien päästä. Myös nikotiinilla on omat haittavaikutuksensa terveyteen. Näin ollen sähkösavukkeenkin käytöstä kannattaa pyrkiä eroon.

Fressiksen sivuilta löydät lisätietoa sähkösavukkeista ja nikotiinin haitoista . Tupakoinnin lopettamisesta tietoa saat myös Stumppi-palvelusta.

Tsemppiä jatkoon!

Oliko vastauksesta hyötyä?