NuuskaTupakka
Nimimerkki: Huolestunut

Tupakan ja nuuskan kokeiluista aiheutuneet haitat

Hei! Minua mietityttää terveyshaitat nuuskasta ja tupakoinnista. noin 15-16 vuotiaana kun oli se kokeilun haluinen vaihe ja nuoruuselämä meni vähän lujempaa. Olen nyt siis 17vuotias. Olen testannut 3 kertaa nuuskaa ja olen pitänyt sitä noin minuutin huulessani ja siinä kaikki. Tupakkaa olen maistanut noin 3-4 kertaa olen ottanut pari hatsia ja siinä sekin.. En ole mielestäni polttanut edes kokonaista tupakkaa. Minua kuitenkin kaduttaa suunnattomasti että olen ikinä edes testannut ja maistanut tupakkaa. Koska nyt en enää ikinä edes haluaisi. Kai silloin oli se vaihe kun halusi testata kaikkea… Onko noista kerroista minulle jäänyt pysyviä terveyshaittoja elimistööni… Olen tosi epävarma asiasta ja musta tuntuu että tämä asia tulee kaduttaa minua koko loppu elämän ;(

T: Huolestunut 17v ;(

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kerrot viestissäsi tupakan ja nuuskan kokeiluista. Kuvailet kuitenkin myös sitä, että et ole koskaan käyttänyt tupakkatuotteita pidempiä aikoja, vaan niiden käyttö on jäänyt satunnaisten kokeilujen tasolle. On ihan normaalia, että nuorena haluaa kokeilla erilaisia asioita – älä siis ole itseäsi kohtaan liian armoton. On myös erittäin hienoa, että olet päättänyt pysyä nikotiinittomana etkä halua käyttää nuuskaa, tupakkaa tai muita tupakkatuotteita ollenkaan. Pidä siitä päätöksestä kiinni, sillä se on yksi parhaimmista valinnoista, joita nuori voi tehdä.

Voit olla kokeilukertojesi ja terveytesi osalta huoletta – kokeilukerroilla tupakka ja nuuska ovat varmasti ärsyttäneet kurkkua tai suun limakalvoja hetkellisesti ja paikallisesti, mutta pidempiaikaisia terveyshaittoja näistä kertomistasi kokeilukerroista ei ole päässyt muodostumaan, tai ainakin se on erittäin epätodennäköistä. Ole siis huoletta ja onneksi olkoon siitä, että et ole aloittanut tupakkatuotteiden käyttöä – voit olla itsestäsi ylpeä!

Kivaa alkanutta kevättä! 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?