Close up of a woman inhaling from an electronic cigarette

Katso myös

Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Onko ok jos 12v poika seurustelee 14v tytön kanssa?
Ikä: 9-12v
Onko ok, jos 12-vuotias seurustelee 14-vuotiaan kanssa jos ei harrasta seksiä? Hei. Olen siis 12 vuotias Poika, ja olen tosi ihastunut erääseen 14 vuotiaaseen tyttöön, niin onko ok jos 12 vuotias ja 14 vuotias seurustelevat...
Fressis

Moikka ja kiitos hyvästä kysymyksestäsi.

Ihastuminen on ihanaa ja on hienoa, että haluat näin vastuullisesti selvittää etukäteen, mikä on ok ja mikä ei!

Seurustelulle tai seksin harrastamiselle ei ole varsinaisia ikärajoja tilanteissa, joissa molemmat ovat alle 16-vuotiaita. Teidän seurustelunne olisi siis aivan ok! Mikäli seurustelun toinen osapuoli olisi yli 16-vuotias, on hyvä olla tietoinen laissa määritellystä suojaikärajasta. Se tarkoittaa, että yli 16-vuotias ei saa tehdä alle 16-vuotiaan kanssa seksuaalisia tekoja. Lailla on tarkoitus toimia suojana, sillä alle 16-vuotiaiden ei katsota voivan antaa pätevää suostumusta seksuaaliseen tekoon itseään selkeästi vanhemman nuoren tai aikuisen kanssa. Tämä laki ei kuitenkaan estä kehitykseltään ja iältään lähellä toisiaan olevien nuorten välisiä, tasavertaisia suhteita. Esimerkiksi jos toinen olisi 15-vuotias ja toinen 17-vuotias. Tämä voi kuulostaa monimutkaiselta, joten voit halutessasi lukea suojaikärajasta lisää täältä.

Mikäli päädytte aloittamaan seurustelun, on ensin hyvä jutella siitä mitä seurustelu kummallekin tarkoittaa. Nuoruus etenee jokaisella omaa tahtia ja esimerkiksi valmius läheisyyteen, pussailuun tai seksiin syntyy jokaisella omassa tahdissa. Joku 14-vuotias voi kokea olevansa valmis ja toinen taas ei lähelläkään. Siksi seurustelussa on hyvä aina yhdessä jutella ja edetä vain niissä asioissa, jotka tuntuvat molemmista hyvältä.

Toivottavasti seurustelu etenee toivomallasi tavalla, mukavaa kevään jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: ##huolestunutt
Ikä: 13-15v
Onko haitallista, jos käyttää perusvoidetta liukuvoiteena itsetyydytyksessä? Moi mul on sellanen mielenpäällä että kun mä joskus käytin perusvoidetta (hajusteeton) joka on tarkoitettu koko kropalle niin liukuvoiteena itsetyydytyksessä niin voiko siitä olla...
Fressis

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Perusvoide liukasteena on ihan ok. Eli ei hätää, siitä ei pitäisi olla haittaa 😊 Liukuvoiteet on kuitenkin kehitetty juuri seksiä (mukaan lukien itsetyydytys) varten, joten kannattaa suosia niitä. Toki myös niissä voi olla aineita, jotka voivat ärsyttää herkkiä ihoalueita. Itselle parhaimman tuotteen löytää vain kokeilemalla. Voit lukea lisää liukuvoiteista täältä.

Mukavaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Viittä vaille
Ikä: 16-18v
Seksitavan vaihtaminen Voidaanko seksitapaa vaihtaa niin, että anaaliyhdynnän jälkeen tyttö antaisi suuseksiä pesemättömälle penikselle? Haluamme tietää sisältyykö siihen mahdollisesti jotakin riskejä, ja mitä ne ovat.
Fressis

Moikka!

Hienoa että pohditte asiaa, se on vastuullista!

Vaihdettaessa seksitapaa anaaliyhdynnän ja suuseksin välillä on erittäin tärkeää huolehtia hygieniasta ja kondomin/suuseksisuojan käytöstä, jotta suolistobakteerit eivät pääse leviämään paikkoihin, joihin ne eivät elimistössä kuulu. Muualle elimistöön joutuessaan suolistobakteerit voivat aiheuttaa ikäviä ja vakaviakin tulehduksia.

Hygieniasta huolehtimisen lisäksi näissä molemmissa seksitavoissa tulisi siis käyttää kondomia ja/tai suuseksisuojaa. Ne suojaavat myös mahdollisten seksitautien tarttumiselta. Kondomi tulee vaihtaa aina uuteen, jos seksitapaa vaihdetaan seksin aikana.

Voi lukea lisää anaaliyhdynnässä huomioitavista asioista tästä artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?