SeksiTupakka
Nimimerkki: phimosismestari

Tiukka esinahka ja erektio-ongelmat

Hei,

Itselläni on tiukka esinahka. Ei mene terskan taakse edes levossa ja ei liiku melkeinpä ollenkaan erektiossa. Todennäkösesti ensimmäinen seksikerta on tulossa seuraavan kuukauden aikana, joten mitä neuvoja antaisitte, että vältyisin mahdollisilta vammoilta?

Olen lukenut muunmuassa, että liukkarin käyttö auttaa ja liukkarin laittaminen kondomin sisälle auttaa?

Olen myös kärsinyt hieman erektio-ongelmista. Olen käyttänyt viimeaikoina nikotiiniä aikaisempaa enemmän ja nyt olen huomannut ettei mulla enää ole esimerkiksi aamuseisokkia. Ajattelin nyt lopettaa nikotiinin käytön, mutta kuinka pitkän ajan elimistö vaatii että se palautuu nikotiinin haittavaikutuksista?

Kiitos jo etukäteen.

Moikka! Jos esinahka on niin tiukka, ettei sitä saa yhtään vedettyä taakse, voi tiukasta esinahasta koitua harmia niin henkilökohtaisen hygienian, kuin seksielämänkin kannalta. Sinua huolettanee nyt ensisijaisesti tuo seksin harrastaminen, mikä on hyvin ymmärrettävää, jos eka kerta on toiveissa lähitulevaisuudessa. Ilmeisesti erektiossa esinahkasi ei kiristä niin, että erektio tuntuisi kivuliaalta tai epämiellyttävältä. Yhdynnässä se voi aiheuttaa kipua ja haittaa, kun esinahka ei pääse kunnolla liukumaan terskan taakse.

Voit nyt alkuun kokeilla itse venyttää esinahkaa niin, että erektiossa vedät sitä taakse niin paljon, kunnes kipu tuntuu epämiellyttävältä. Tätä toistamalla on mahdollista, että esinahka alkaa löystymään. Voit myös kokeilla seksin aikana liukuvoiteen käyttämistä ja kondomia kannattaa ehdottomasti käyttää seksitautien ehkäisyn kannalta. Kondomi toimii samalla raskauden ehkäisynä. Ekan seksikerran aikana kannattaa edetä varovasti ja itseään kuulostelleen, miltä seksi tuntuu. Jos esinahan tiukkuus aiheuttaa kipua, kannattaa yhdyntä lopettaa kesken, jottei esinahka repeä ja aiheuta arpeutumia, jotka voivat vain hankaloittaa asiaa. Seksiä voi kuitenkin harrastaa muuten, esimerkiksi hyväilemällä käsien tai suun avulla. Tiukka esinahka ei siis estä seksin harrastamista kokonaan.

Henkilökohtaisen hygienian kannalta voi tulla ongelmia taas sen suhteen, että kun esinahkaa ei saa vedettyä taakse, sen alaista aluetta ei saa puhdistettua kunnolla. Päivittäiset pesut ovat tärkeitä, sillä esinahan alle kertyy kehon eritteistä ja kuolleesta ihosolukosta muodostuvaa eritettä. Jos esinahan alaista aluetta ei pese, voi seurata esinahan ja terskan tulehduksia. Pelkkä vesipesu lämpimällä vedellä riittää, sillä saippua ja pesunaineet voivat ärsyttää peniksen herkkää ihoa ja terskaa.

Jos esinahka on kireä ja aiheuttaa haittaa hygienian ja seksin kannalta, on hyvä hakeutua lääkärin vastaanotolle. Tarvittaessa esinahkaa voidaan irrotella kirurgisesti tai ympärileikkaamalla.

Lisäksi pohdit, kuinka pitkän ajan elimistö tarvitsee toipuakseen nikotiinin haittavaikutuksista. Nikotiinin määrä puolittuu elimistössäsi muutaman tunnin kuluessa ja muutamassa päivässä on poistunut kokonaan. Tupakkatuotteiden aiheuttamien vaikutusten palautuminen riippuu kuitenkin myös siitä, kuinka kauan ja paljon on käyttänyt tupakkatuotteita säännöllisesti. Erektio-ongelmat johtuvat siitä, että tupakkatuotteet vaurioittavat pienten valtimoiden seinämiä ja näitä valtimoita on myös siittimessä. Eli siittimen verenkierto häiriintyy ja tästä seuraa erektio-ongelmia. Pitkään tupakkatuotteita käyttäneen valtimot eivät välttämättä palaudu enää ennalleen, mutta tupakkatuotteiden käytön lopettaminen estää vaurion pahenemisen. Olet vielä nuori ja jos nyt lopetat tupakkatuotteiden käytön, säilytät siittimesi pikkuvaltimot terveinä. Vinkkejä lopettamisen tueksi löydät Fressiksestä tai Stumpista.

Erektio-ongelmat voivat johtua monesta syystä, esimerkiksi stressistä ja jännittämisestä. Jos siis ekalla kerralla erektion kanssa on ongelmia, et ole yksin tämän ongelman kanssa, se on yllättävän yleistä. Juttelemalla kumppanin kanssa ja etenemällä seksissä itselleen sopivaan ja turvalliseen tahtiin, seksi lähtee kyllä luistamaan ja siitä pystyy nauttimaan.

Tsemppiä!

Oliko vastauksesta hyötyä?