Seksi
Nimimerkki: --

Terskan ja esinahan oireilu

Terskassani on punaisia täpliä ja esinahka on rikki ja kirvelee. En ole harrastanut seksiä/suuseksiä vuoteen. Onko tässä joku ihottuma vai seksitauti

Moikka!

Näkemättä sinua on valitettavasti melko mahdotonta päätellä mistä voisi olla kyse. Terskan iho voi olla ärsyyntynyt esimerkiksi hankauksesta tai pesuaineesta, tai siinä voi olla jokin ihottuma tai ihotulehdus. Seksitautia ei voi useinkaan päätellä oireista (iso osa tartunnoista on oireettomia), mutta tosiaan tuskin vuoden kuluttua viimeisimmästä kerrasta oireita nyt ilmaantuisikaan.

Peniksen alueen iho-ongelmat ovat aika tavallisia ja kannattaa ensin kokeilla kotihoitoa. Kokeile nyt jatkossa pitää väljiä vaatteita, jotka eivät hankaa penistä tai terskaa. Pesut aamuisin ja iltaisin pelkästään vedellä tai vain intiimipesuun tarkoitetulla pesuaineella (ei siis saippualla), jota saa mm. apteekista. Pesussa kannattaa olla huolellinen: käsisuihkulla suihkutetaan esinahan alta (esinahka tulee vetää taakse), huuhdellaan vedellä niin, että virtsat ja muut eritteet huuhtoutuu pois, taputellaan iho kuivaksi kuivalla ja puhtaalla pyyhkeellä tai käsipaperilla. Kun iho on kuiva, laitetaan joko perusvoidetta tai hajustamatonta ihoöljyä (näitä saa myös apteekista) kuivalle iholle noin teelusikallisen verran aina pesun jälkeen.

Mikäli iho ei näillä toimenpiteillä rauhoitu, kannattaa mennä lääkärille esimerkiksi omalle terveysasemalle.

Tsemppiä syksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?