Seksi
Nimimerkki: Tiedustelija

Suojaamaton seksi ja seksitautien tarttuminen

Kysyisin että voiko 2 ihmistä (kumpikaan ei ole harrastanut seksiä kenenkään muun kanssa koskaan) harrastaa suojaamatonta seksiä ilman pelkoa seksitaudeista?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Seksitaudit tarttuvat seksissä limakalvon tai rikkoutuneen ihon hankautuessa vastakkain ja eritteiden vaihtuessa. Jos ei ole ollut seksikontaktissa (esim. suuseksi, yhdyntä, anaaliseksi), ei voi olla seksitautiakaan. Seksitaudit eivät siis synny ns. tyhjästä. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että toisen ihmisen seksihistoriasta ei voi koskaan olla täysin varma ja kukin saattaa määritellä seksin harrastamisen hieman eri tavoin. Siksi on hyvä huolehtia seksitautien ehkäisystä käyttämällä kondomia (tai suuseksisuojaa).

Jos on ollut seksikontaktissa toisen kanssa ja yhtään epäilee seksitaudin tarttumisen mahdollisuutta, on aina hyvä käydä seksitautitesteissä. On hyvä muistaa, että seksitauti ei välttämättä oireile millään tavalla. Mikäli kumppani on jossain vaiheessa vakituinen ja kondomin käytöstä halutaan luopua, on molempien hyvä käydä ensin seksitautitesteissä.

Oliko vastauksesta hyötyä?