Seksi
Nimimerkki: VIa

Sperma ja sen nieleminen

Onko mitä vaaraa terveydelle, jos ottaa joka ilta poikaystävältä siemensyöksyn suuhun, ja nielee sperman? Tauteja meillä ei ole. Poikaystäväni ei ole ollut seksuaalisessa suhteessa ennen minua, enkä minäkään kenenkään kanssa ilman kondomia. Mutta voiko sperman nielemisestä olla mitä haittaa, kun se tapahtuu näin usein? Voiko siitä saada yliannoksen? Mitä aineita se oikein sisältää? Poikaystäväni saa mielestäni hyvin runsaita siemensyöksyjä. Spermaa tulee monesti kymmenkunta ruiskahdusta, joskus vähemmän. Eikö se olekin suuri määrä? Onko se normaalia, että sperma on aina hyvin ohutta, ja tulee paineella? Sellainen on kyllä helpompi niellä.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Siemenneste eli sperma on siittiöitä sisältävää eritettä. Se koostuu mm. valkuaisaineista, fruktoosista ja erilaisista mineraaleista. Siemennesteen koostumus vaihtelee paljon. Se voi olla melko ohutta ja juoksevaa tai paksumpaakin, kermamaista nestettä. Usein spermaa erittyy noin teelusikallisen verran, mutta sperman määrässä on paljon yksilöllistä vaihtelua. Toisilla sitä tulee vähemmän, toisilla enemmän. Sperman määrä voi myös vaihdella eri seksikertojen välillä.

Pohdit myös, voiko sperman nielemisestä aiheutua jotain haittaa. Sperman nielemisestä ei ole mitään terveydellistä haittaa, vaikka sitä tapahtuisi useinkin. Tärkeää on, että olette kumppanin kanssa yhdessä sopineet, että tilanne sopii molemmille. Asiasta kannattaa siis avoimesti jutella kumppanin kanssa, jos jokin tilanteessa häiritsee.

Oliko vastauksesta hyötyä?