Instagram – 4181670529 – 2018-08-10 11:41:12

Tästä viikonlopulle herkullinen ohje: enchiladat 😋😍
Täytteissä voit käyttää vapaasti mielikuvitusta; vaihdella oman maun mukaan. 🙃 kuvan mukaisiin ohje on:
8 täysjyvätortillaa
300 g porsaan filettä tai paistia
300 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 chilipaprika
1 paprika
1 rkl öljyä
200 g maissia (pakaste)
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl suolaa
1 dl tuoretta korianteria
Pinnalle
100 g juustoa
1. Suikaloi liha ja kesäkurpitsa. Hienonna sipulit ja chili sekä kuutioi paprika.
2. Ruskista lihat kevyesti öljyssä. Lisää sipulit, chili, kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota muutama minuutti. Lisää maissinjyvät & tomaattimurska ja anna hautua 5-10 minuuttia eli kunnes osa nesteestä on haihtunut. Mausta.
3. Jaa täyte tortillaletuille ja kääri ne rullalle. Asettele kääröt uunivuokaan leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin. Raasta juusto ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
4. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia / kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.
5. NAM! 😋
#sydänmerkki

Katso myös

Kysymys
Liike
Nimimerkki: Yks jäbä vaan
Ikä: 13-15v
Jalkojen kutina ja hikoilu Mulla välillä punottaa ja kutiaa ihan sairaasti varvasvälit kun mä oon tennareissa vähänkin enemmän. Joskus esim uinnin jälkeen vaikka ne on puhtaat niin ne...
Fressis

Heippa! Kiitos kysymyksestäsi. Valitettavasti tämä on aihe, johon meillä ei ole kovinkaan syvällistä osaamista.

Voin vain arvailla asiaa, mutta kyse saattaa olla esimerkiksi jalkasilsasta. Voit lukea siitä lisää Terveyskirjaston artikkelista ja pohtia kuulostavatko oireet samalta kuin sinulla. Voit hyvin myös varata ajan esimerkiksi terveydenhoitajalle, joka terveydenhuollon ammattilaisena pystyy arvioimaan asiaa paremmin. Myös apteekin henkilökunta osaa neuvoa millaisia tuotteita voi kokeilla kutievien varpaanvälien hoitoon. Voit siis hyvin kysyä apua myös sieltä!

Jalkojen hikoamisesta meiltä on kysynyt myös nimimerkki ”Sukka#dunkkis”, jonka kysymykseen ja vastaukseen pääset tutustumaan täältä. Ehkä siitäkin voi olla sinulle apua. 😊

Toivottavasti saat vaivaasi avun! Mukavaa kevättä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Matias
Ikä: 13-15v
Voiko seksuaalineuvojan kanssa puhua pippelistä? Voiko seksuaalineuvojan kanssa puhua pippelistä? Minun on vaikea tietää miten suhtautuisin omaan pippeliin. Välillä minua ihan hävettää se, koska se on niin ruma.
Fressis

Moi!

Kyllä, seksuaalineuvojan kanssa voi hyvin puhua pippelistä. On myös luonnollista pohtia juuri tuollaisia asioita, joista viestissäsi kerrot. Rohkeasti vain! Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatiin tai Poikien puhelimen palveluihin. Aiheesta voi hyvin jutella myös esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa.

On tärkeää muistaa, että jokainen penis on omanlaisensa ja hyvä sellaisenaan riippumatta sen ulkonäöstä, pituudesta tai paksuudesta. Oman pippelin tutkaileminen on myös täysin luonnollinen asia ja tärkeä osa omaan kehoon tutustumista.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Epäilevä Tuomas
Ikä: 9-12v
Miten pojan olisi hyvä aloittaa omaan pippeliin tutustuminen? Miten pojan olisi hyvä aloittaa omaan pippeliin tutustuminen? Olenko outo 11-vuotias, kun en ole sitä vielä tehnyt?
Fressis

Moi ja kiitos viestistäsi!

Aloitan vastaamalla jälkimmäiseen kysymykseesi: Et ole outo, vaikka et ole vielä aloittanut pippeliisi tutustumista. Jokainen tutustuu kehoonsa itselle sopivaan tahtiin.

Pohdit sitä, miten omaan pippeliin tutustuminen olisi hyvä aloittaa. Ihan ensiksi on hyvä tuntea pippelin anatomiaa, josta löydät hyvän artikkelin täältä. Lisäksi on tärkeää huolehtia pippelin puhtaudesta pesemällä se joka päivä lämpimällä vedellä. Saippuaa ei tarvitse käyttää, vaan pelkkä vesi riittää. Mikäli saat vedettyä esinahkaa terskan taakse, kannattaa myös sen alta pestä.

Olet murrosiän kynnyksellä, jolloin kehossa tapahtuu monenlaisia muutoksia. Pojilla murrosikä alkaa keskimäärin 9–14-vuotiaana. Ensiksi kivekset alkavat kasvaa, ja noin vuosi kivesten kasvun alkamisesta myös peniksen koko alkaa kasvaa. Lisäksi tulee karvoitusta. Noin 12–14 ikävuoden tienoilla alkavat myös siemensyöksyt, joita saattaa tulla yöllä nukkuessa. Siemensyöksyjä voi saada myös itsetyydytyksessä eli omaa pippeliään hyväilemällä. Erektioita eli pippelin jäykistymistä voi tapahtua useamman kerran päivässä vuorokaudenajasta riippumatta ihan tahattomastikin. Asiaa ei tarvitse nolostella, sillä kyse on normaalista kehon toiminnasta.

Mitään tarkkaa käyttöopasta pippelin tutkimiseen minulla ei ole antaa sinulle. Voit kuitenkin omassa rauhassa tutkailla pippeliäsi siten kuin sinusta hyvältä tuntuu esimerkiksi katselemalla ja/tai koskettelemalla sitä. Tässä asiassa sinun kannattaa kuulostella itseäsi, eli pippeliin tutustumisen ja sen mahdollisen hyväilyn voi aloittaa sitten, kun koet olevasi siihen valmis. Kannattaa myös muistaa, että omaa pippeliään ei kannata vertailla muiden pippeleihin, sillä kaikki pippelit ovat hyviä ja oikeanlaisia juuri sellaisina kuin ne ovat.

Oliko vastauksesta hyötyä?