Instagram – 4181670529 – 2017-05-19 10:03:29

Perjantai, aurinko paistaa ja huomenna tulee tietysti taas SKAM! ūüĎŹūüŹľūüéČ #toimistojuliste #skam #demilehti #viikonloppufiilis

Katso myös

Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Hymynaama
Ikä: 9-12v
Onko noloa saada tytöltä turpaan? Onko nolottavaa saada tytöltä turpaan? Ja kun jos löisin takas niin saako siitä mitään rangaistusta koska se on tyttö?
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi. Hyvä kun pohdit asiaa!

Viestistäsi ei selvinnyt, että onko näin jo tapahtunut vai huolettaako aihe sinua tulevaisuutta ajatellen. Joka tapauksessa on niin, ettei minkäänlainen väkivalta ole ratkaisu mihinkään. Tyttöjen ei kuulu lyödä poikia, eikä poikien tyttöjä. Näin ei myöskään kuulu tehdä samaa sukupuolta olevien, tai keidenkään kesken.

On kuitenkin niin, että sen, johon väkivalta kohdistuu, eli tässä tapauksessa ns. turpiin saajan, ei todellakaan kuulu olla asiasta häpeissään. Ei ole noloa, jos tulee jonkun lyödyksi, sillä tämä lyöjä on hetkessä se, joka käyttäytyy asiattomasti ja väärin. Asia on käytännössä vähän jopa päinvastoin, sillä ennemminkin väkivallan käyttäjän tulisi tuntea katumusta teostaan. Rangaistukset eivät vaihtele sukupuolesta riippuen.

Kehottaisin sinua keskustelemaan tästä asiasta jonkun sinua lähellä olevan luotettavan aikuisen kanssa. Tällainen voi olla oma huoltajasi tai vaikka koulussasi oleva kuraattori tai kuka vaan opettajista, joka tuntuu sinusta luontevalta keskustelukumppanilta. Tälle aikuiselle olisi hyvä avata koko kysymyksesi taustaa, niin pystytte keskustelemaan mahdollisimman monipuolisesti aiheesta.

Muistathan, ett√§ mik√§li sinuun on jo kohdistunut v√§kivaltaa, on eritt√§in t√§rke√§√§, ettet j√§√§ asian kanssa yksin ja juttelet aiheesta luotettavan aikuisen kanssa. Kaikilla tulisi olla turvallinen ymp√§rist√∂ ymp√§rill√§√§n ‚̧ԳŹ

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Minna15
Ikä: 13-15v
Miten ensimmäisestä yhdynnästä voisi saada ihanan? Miten ensimmäisestä yhdynnästä voisi saada sellaisen ihanan molemmille, josta haaveillaan ennen ekaa kertaa? Mistä tietää, mikä on juuri oikea hetki tehdä mitäkin? (Kysymystä on...
Fressis

Moi! Ensimmäinen yhdyntä mietityttää monia ja on hyvä, että haluat ottaa asiasta selvää ennen ensimmäistä kertaa.

Jotta ensimmäinen yhdyntä voisi olla mahdollisimman ihana molemmille, on tärkeää, että keskustelette toistenne kanssa avoimesti omista toiveistanne, mieltymyksistänne, rajoistanne ja mahdollisista seksiin liittyvistä epävarmuuksistanne. Lisäksi on tärkeää, että teillä molemmilla on toistenne seurassa turvallinen ja luottavainen olo, mikä auttaa rentoutumaan ja heittäytymään nautintoon. Seksiin kuuluu vastavuoroisuus, joka tarkoittaa halua ja kykyä ottaa oma seksikumppani huomioon sekä nautinnon tuottamista seksin molemmille osapuolille.

Yhtenä tärkeänä tekijänä ihanalle, turvalliselle ja nautinnolliselle yhdynnälle on myös ehkäisystä huolehtiminen ja siitä sopiminen yhdessä. Kondomi suojaa sekä seksitaudeilta että raskaudelta, ja on olemassa monia muitakin ehkäisymenetelmiä, joista voit lukea lisää täältä.

Pohdit myös sitä, mistä tietää, mikä on oikea hetki kokeilla yhdyntää. Kuten itsekin viestissäsi sanoit, kummankin tulee haluta yhdyntää, jotta kokemus voisi olla molemmille mieluinen ja turvallinen. Toisin sanoen teillä molemmilla tulee olla asiaan suostumus. Suostumus tarkoittaa, että te molemmat haluatte ja suostutte yhdyntään siinä hetkessä, kun sitä päätätte yrittää. Suostumus liittyy muuhunkin seksiin, ja sitä pitää pyytää erikseen jokaiseen seksitekoon (esim. suuseksiin, käsillä hyväilyyn, yhdyntään).

Lisäksi suostumusta tulee kysyä joka kerta uudestaan: jos edellisellä kerralla on harrastettu yhdyntää, se ei automaattisesti tarkoita, että se olisi myös ensi kerralla ok. Suostumuksen saa aina myös peruuttaa, eli vaikka johonkin olisi ensin suostunut, siitä voi missä vaiheessa tahansa kieltäytyä. Kaiken kaikkiaan kommunikointi seksin aikana on tärkeää. Toiselta voi välillä esimerkiksi varmistaa, tuntuuko hänestä hyvältä ja kysyä, mitä hän toivoisi. Lisäksi voit kertoa, miltä sinusta itsestäsi tuntuu ja mitä toivot sillä hetkellä.

Yhteisen halun lis√§ksi ennen yhdynt√§√§ molempien tulisi olla rentoutuneessa ja kiihottuneessa mielentilassa. Kiihottumista voi lis√§t√§ esimerkiksi hyv√§ilem√§ll√§ eri kehonosia tai suutelemalla. Yhdynn√§ss√§ on my√∂s t√§rke√§√§, ett√§ em√§ttimess√§ on riitt√§v√§sti kosteutta, jota voi tarvittaessa lis√§t√§ liukuvoiteella. Seksiin ei kuulu mink√§√§nlainen kipu ‚Äď ei edes ensimm√§isell√§ kerralla. Jos siis yhdynt√§√§ yritt√§ess√§ tuntuu mink√§√§nlaista kipua, kannattaa homma hetkeksi keskeytt√§√§ ja yritt√§√§ esimerkiksi lis√§t√§ liukuvoidetta tai vaikkapa jatkaa muuta hyv√§ily√§.

Toivottavasti sait vastauksia sinua pohdituttaviin kysymyksiin. Voit halutessasi selailla muita ekaan seksikertaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia Fressiksessä sekä lukea Fressiksen artikkelin aiheesta. Lisäksi kannattaa muistaa, että seksi on paljon muutakin kuin yhdyntää, ja nautintoa voi vastaanottaa ja tuottaa monin eri tavoin.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Artikkeli
Mieli

Kesätöihin Fressikseen?

Haemme Fressis.fi-palveluun nelj√§√§ kes√§ty√∂ntekij√§√§ kahdeksi viikoksi Helsinkiin. Kes√§ty√∂ntekij√§t toimivat osana Sy√∂p√§j√§rjest√∂jen nuorten terveyden edist√§misen tiimi√§ ja ty√∂teht√§v√§t liittyv√§t nuorten terveyden edist√§miseen. Ty√∂teht√§v√§t ovat p√§√§osin verkko- ja somesis√§lt√∂jen suunnittelua, tuottamista, arviointia ja kehitt√§mist√§. Ty√∂ntekij√§lt√§ odotamme innostuneisuutta, yhteisty√∂taitoja sek√§ rohkeutta tuoda esille ajatuksiaan. Ty√∂ sis√§lt√§√§ kirjoittamista, joten luovuus ja kirjoitustaidot auttavat ty√∂ss√§ onnistumisessa. Lis√§ksi rohkeus kameran edess√§ […]