Instagram – 4181670529 – 2017-04-04 13:54:39

Jotain kivaa tekemist√§ porukalla? Metropolialaiset kokosivat possen kasaan ja suuntasivat jousiampumaan ūüŹĻūüĎĆūüŹľT√§g√§√§ oma lajikokeilusi #eiseoonoloo ja voita p√§√§llesi Makiaa! #uusilaji #jousiammunta #j√§nnitt√§√§ #lajikokeilu #fressislovesmetropolia

Katso myös

Video
Nikotiinituotteet

Tinke: ”T√§llainen on mun unelmakumppani!”

Youtube-videollaan Tinke kertoo, millainen on hänen unelmiensa kumppani ja miten siihen liittyvät nikotiinituotteet!

TINKETINKE

Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Mikäon
Ikä: Yli 18v
Patti peniksen varressa Hei, huomasin kovan pienen patin ilmaantuneen penikseni varteen noin 1cm terskasta. Se on kova pieni ja melko pyöreä. Halkaisia varmaan noin 1-2mm Ei näy...
Fressis

Heippa! Kiitos kysymyksestäsi!

Valitettavasti näkemättä sinua on vaikea arvioida, mistä voisi olla kyse. Suosittelenkin, että olet yhteydessä omaan terveysasemaasi tai mahdolliseen opiskeluterveydenhuoltoon tai työterveyteen. He pystyvät arvioimaan pattia paremmin ja ohjeistaa siihen hoidon tarpeen mukaan.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: piituli
Ikä: 16-18v
Haavauma ja patit alap√§√§ss√§ Minulla oli alap√§√§ss√§ hieman haavaa muistuttava repeym√§ rei√§n alapuolella, johon on nyt kehittynyt hieman ‚ÄĚirtonaisia‚ÄĚ patteja muutama joita pystyy ns py√∂ritell√§ paikoillaan. Minulla on...
Fressis

Hei piituli,

Hyvä kun laitoit viestiä ja kysyit asiasta! Kuvaamasi patit kuulostavat kondyloomilta. Niitä sanotaan myös visvasyyliksi. Niiden aiheuttaja on ihmisen papilloomavirus eli HPV. HPV-infektio tarttuu iho- tai limakalvokosketuksessa ja se, kehen se on tarttunut, voi itse olla oireeton, mutta silti tartuttaa toisen. HPV-infektiot ovat erittäin yleisiä, ja niistä valtaosa paranee itsestään parin vuoden sisällä. Tartunnan saaneista noin 1% saa näkyviä syyliä, joita voidaan hoitaa.

Suosittelen sinua varaamaan ajan l√§√§k√§rille, joka pystyy arvioimaan hoidon tarvetta ja jonka kanssa voit keskustella erilaisista hoitovaihtoehdoista. Kondyloomien h√§vitt√§miseen k√§ytett√§v√§t l√§√§kkeet tarvitsevat kaikki l√§√§k√§rin kirjoittaman reseptin. Kondyloomamuutoksia voidaan hoitaa ‚ÄĚkotihoitona‚ÄĚ paikallisvalmisteilla, mutta my√∂s hoitopaikassa teht√§vill√§ toimenpiteill√§, joita on niin ik√§√§n erilaisia (esim. j√§√§dytys ja laserointi). Hoidon valintaan vaikuttavat muun muassa kondyloomien sijainti, koko ja lukum√§√§r√§, sek√§ se, millainen tarve sinulla itsell√§si on hoitojen toteutukseen. Kondyloomien hoito onnistuu yleens√§ hyvin, mutta itse virus ei valitettavasi katoa elimist√∂st√§ hoitojen avulla, ja siksi kondyloomamuutokset uusivat herk√§sti hoidon j√§lkeen. Suurimmalla osalla tartunnan saaneista virus kuitenkin h√§vi√§√§ itsest√§√§n vuosien kuluessa. On hyv√§ tiet√§√§ my√∂s, ett√§ tupakointi lis√§√§ syylien uusimisriski√§ ja muut seksitaudit voivat haitata HPV-infektion paranemista. Siksi on t√§rke√§√§ hoitaa my√∂s mainitsemasi klamydia pois.

Viestistäsi ei käy ilmi sukupuoltasi. Jos sinulla on ulkosynnyttimet, ja kondyloomamuutoksia on todettu niissä, tulee sinulta tehdä myös papakoe, eli irtosolututkimus mahdollisten kohdunkaulan solumuutosten poissulkemiseksi. Tästäkin voitte jutella lisää lääkärin kanssa.

Koska HP-virus leviää seksikontaktissa, on tärkeää, että käytät kaikenlaisessa seksissä kondomia. On hyvä kuitenkin muistaa, että myöskään kondomi ei täysin suojaa tartunnalta, koska kondylooman voi saada myös ihokosketuksen välityksellä. Voit lukea lisää HPV:sta Fressiksen tietopankista.

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle hyötyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?