Seksi
Nimimerkki: nmn

Siemensyöksyjen puuttuminen

Pitäskö huolestua jos oon 16v eikä vieläkään oo tullu yhtäkään siemensyöksyä. Murrosikä on muuten kyllö alkanut vaikka alkoikin muita myöhemmin

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Pojan murrosikä käynnistyy keskimäärin 12-vuotiaana, kun kivekset alkavat kasvaa. Osalla pojista kivekset kasvavat varhain ja melko nopeasti, osalla kasvu on hitaampaa ja kestää vuosia. Kasvu voi kestää jopa neljäkin vuotta.

Kivesten pituuskasvu mahdollistaa siemensyöksyjen alkamisen. Kivekset kasvavat murrosiän aikana keskimäärin kahdesta senttimetristä viiteen senttimetriin. Siemenestettä alkaa erittyä yleensä siinä vaiheessa, kun kivekset saavuttavat noin kolmen sentin pituuden.

Yllättävät, yölliset siemensyöksyt alkavat keskimäärin 13,5-vuotiaana. Mutta kuten sanottu, murrosikä etenee yksilöllisesti. Kerroit, että murrosikäsi on alkanut, mutta keskivertoa myöhemmin, Onko niin, että et ole huomannut joskus aamulla lakanoissa märkyyttä? Entä oletko huomannut yhtäkkisiä erektioita esimerkiksi pelästymisen, innostumisen tai lämpötilan muutosten yhteydessä? Et kerro viestissäsi, oletko yrittänyt itsetyydyttää itseäsi – saatko erektion? Seuraako erektiota siemensyöksy, jos jatkat tyydyttämistä?

Joskus murrosiän kehitys on selkeästi viivästynyttä ja asiaa pitää tutkia tarkemmin. Jos kivekset eivät peruskoulun loppupuolella ole jo pidemmät kuin 2 cm, suosittelen keskustelemaan terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa. Ja jos asia muutenkin vielä mietityttää sinua, on hyvä olla yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen, jotta saat selvyyden asiaan.

Hyvää alkanutta vuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?