Siemensyöksyjen alkaminen
Olen kuullut että kivekset pitää olla noin 3cm niin siemensyöksyt alkaa mutta minun on 4cm ja minulla on paljon murrosiän merkkejä kuten se että olen 177cm pitkä ja minulla on äänenmurros olen jopa alkanut saada asioita ns myöhempään murrosikään liittyen kuten se että lihakset kasvaa ja olen löytänyt pitkiä ihokarvoja leuasta mutta en vieläkään ole saanut yhtään siemensyöksyä minulla on myös erektioita ja muuta mutta ihmettelen vain missä siemensyöksyt ovat. Olen myös itsetyydyttänyt mutta vain pari kertaa koska en saa koskaan rauhaa. Ja jos kerrot että puhu vanhempien kanssa miten heidän murrosikä on edennyt niin en oikein tiedä uskallanko puhua siitä
Moikka! Murrosikäsi on selvästi käynnistynyt ja oletkin huomannut useita murrosiän normaaliin kehitykseen liittyviä muutoksia kehossasi. Huolenasi on kuitenkin se, ettet ole huomannut vielä siemensyöksyjä. Siemensyöksyt alkavat yleensä 13—15-vuotiaana ja usein ensimmäinen siemensyöksy tulee itsetyydytyksen yhteydessä. Siemensyöksyjä voi tulla myös yöllä. Murrosiän kehityksen alkaminen ja nuoren kehon muutos lapsen kehosta aikuisen kehoksi on yksilöllistä, mutta kun murrosiänkehitys on alkanut, kehitys etenee loppuun saakka.
Kuulostaa siltä, että murrosikäsi kehitys on käynnistynyt ihan normaalisti. Kyllä ne siemensyöksytkin vielä sieltä tulevat. Sinun ei siis tarvitse olla asiasta huolissasi. Sinun ei myöskään tarvitse väkisin itsetyydyttää. Itsetyydytys on nautinnollisinta yleensä silloin, kun itsetyydytystä tekee mieli ja sitä voi tehdä tilanteessa, joka on itselle rento ja miellyttävä. On totta, että joskus arjen keskellä itsetyydytykselle voi olla vaikea löytää sopivaa hetkeä. Tällöin voi miettiä, onko mahdollista tehdä omassa arjessa muutoksia niin, että rauhallisempia hetkiä on enemmän.
Vanhempien kanssa ei tietenkään ole pakko puhua asiasta, jos se tuntuu todella kiusalliselta. Jos kaipaat kuitenkin juttelua aikuisen kanssa murrosikään liittyvissä asioissa, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatin kautta. Myös kouluterveydenhoitajan kanssa voi jutella kasvuun ja kehitykseen liittyvistä huolista.
Lisätietoa aiheesta voit lukea täältä.