SeksiYleinen
Nimimerkki: Hei

Sheivauksen haitat

Hei, olen 14 pian 15 vuotias ja kysyisin että onko siitä jotain haittaa että sheivaa alapään, olen siis tyttö, mutta olen tehnyt sitä jo vuoden putkeen parin päivän välein, ja minulle on ilmestynyt alapään alueelle punaisia vähän finnin tapaisia näppyjä pari, voivat tietysti olla finnejäkin, mutta luulen että ne ovat jotain sellaisia että iho on kuiva ja ärsyyntynyt jatkuvasta sheivaamisesta, onko siitä jotain haittaa muuten?

Moikka!

Alapään iho on hyvin herkkää, joten sheivaus voi helposti aiheuttaa esimerkiksi näppylöitä ja kutinaa. Joskus sheivaus voi myös aiheuttaa karvatuppien tulehdusta. Haitat liittyvät siis pitkälti ihon ärtymiseen. Usein ärsytysoireet helpottavat, kun ihon antaa rauhoittua sheivauskertojen välillä. Myös ihoa ”rauhoittavat” voiteet voivat auttaa. Joskus jos tulehdus pääsee kehittymään syvemmälle, saatetaan tarvita antibioottikuuri.

Ärsytyksen ehkäisemiseksi kannattaa tulevaisuudessa muistaa terävä höylä ja karvanpoistovaahto tai muu vastaava. Karvat kannattaa ajaa kasvusuuntaan, ei vastakarvaan. On myös tärkeää, että iho on tarpeeksi kostea, kun aloitat sheivauksen. Sheivauksen jälkeen iho kannattaa pestä viileällä vedellä ja lopuksi voidella ihovoiteella.

Mukavaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?