SeksiYleinen
Nimimerkki: Mustikka

Seurustelusuhteessa eteneminen pussailua pidemmälle

Moi. Olen 13-vuotias tyttö ja olen 16-vuotiaan pojan kanssa yhdessä. Aina kun nähdään eli noin jokatoinen viikko niin pussaillaan yms. Mutta haluttaisiin edetä molemmat enemmän mutta me ei viitsitä vaikka halutaan. Mitä me voitaisiin tehdä?

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

On hyvin luonnollista ikäisellesi, että alkaa tuntemaan halua olla kumppanin lähellä. Kehollinen läheisyys, kuten pussaileminen, tuottaa nautintoa ja hyvää oloa. Pohdit kysymyksessäsi kuitenkin halua edetä pussailua pidemmälle.

Suomessa suojaikäraja seksuaalisen kanssakäymisen suhteen on 16 vuotta. Tämä ei kuitenkaan rajoita nuorten keskinäisiä ja tasavertaisia suhteita, joissa vallitsee yhteisymmärrys. Seksuaalinen kanssakäyminen nuorten välillä on siis sallittua, kunhan tilanteeseen ei liity painostamista tai pakottamista. Lisätietoja suojaikärajasta voit lukea Väestöliiton sivuilta. Jokaisen on kuitenkin tärkeää miettiä omia toiveita sekä rajoja seksuaalisuuden suhteen. Sinun voisi olla hyvä siis pohtia, mitä asioita koet itsellesi sopivaksi ja kuinka haluat edetä suhteessanne. Kun olet pohtinut asioita itseksesi, tuo ne rohkeasti esille myös kumppanillesi.

Pohdinta omasta valmiudesta sekä keskustelu kumppanin kanssa ovat tärkeä osa seksiin valmistautumista. Usein valmius edetä tunnistetaan siitä, kun mielessä ei ole enää ratkaisemattomia kysymyksiä, keskustelu seksuaalisuuteen liittyvistä asioista sujuu kumppanin kanssa, ehkäisymenetelmät ovat kunnossa ja molempien keho ja mieli ovat valmiita etenemään.

Turvallisen aikuisen, kuten oman vanhemman tai terveydenhoitajan kanssa keskusteleminen voi myös auttaa usein selkiyttämään omia ajatuksia etenemisen suhteen.

Väestöliiton sivuilta voit lukea lisää seurustelusta ja seksuaalisuudesta.

Aurinkoista syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?