Seksi
Nimimerkki: Testit

Seksitautien testaus ennen seksiä uuden kumppanin kanssa

Onko ok vaatia uutta kumppania käymään seksitautitesteissä ja näyttämään tulos jos itse tekee samoin ja näyttää tuloksen hänelle, siis ennen kuin aletaan yhteinen seksielämä? Mietin vaan, että miten muuten voi olla varma ettei meillä ole edellisistä suhteista tulleita tauteja? Suunnitelmissa olisi kaikenlaista kinkyä leikkiä, ehkä eritteilläkin, mutta ei yhdyntää(joten raskausriskiä ei ole, ja naisella on käytössä on e-pillerit muusta syystä). Kuitenkin tautitartuntariskihommia saattaisi olla, ja kaikissa jutuissa kondomia/muuta suojaa ei voi käyttää ja käsien pesu joka välissä latistaisi tunnelmaa, olisi kivempi jos voisi olla täysin huolettomin mielin 🙂

Hei!

Hyvä kysymys! Kyllä, sinulla on oikeus vaatia seksitautitestausta ja sitä myötä varmistaa, ettei tartuntariskiä ole. Sinulla on oikeus päättää omasta kehostasi, myös siitä, että et halua seksitauteja ja että et halua tartuttaa niitä toiselle. Testaus on järkevää ja suositeltavaa ennen seksiä toisen kanssa. Ei kannata ottaa tietoista riskiä tartunnasta!

On kuitenkin hyvä muistaa, että seksitaudit tarttuvat myös muussa kuin penis-emätinseksissä. Siksi seksitautitestit pitää ottaa sieltä osasta kehoa, missä seksiä on kohdistunut: suusta, jos on ollut suojaamatonta suuseksiä tai peräaukosta, jos on ollut suojaamatonta anaaliseksiä. Seksitautitesteihin voi hakeutua oman terveysasemalle tai esim. oman kaupungin sukupuolitautien poliklinikalle. Lisätietoa testauspaikoista löydät täältä.

Seksitautien tarttumisesta voit lukea lisää Hyvä Kysymys -palvelusta.

Oliko vastauksesta hyötyä?