Seksi
Nimimerkki: Mietityttää

Seksitautien tarttuminen ja raskauden alkaminen

Jos pojan siemennestettä menee suuhuni, voinko tulla sitä kautta raskaaksi tai saada seksitauteja? En ole varma menikö, poikaystäväni tuli käteeni ja en pessyt kättä, pyyhin vaan jonnekkin ja myöhemmin on mahdollista että sitä on mennyt vähän suuhuni.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Raskaus alkaa tavallisimmin penis-emätinyhdynnässä, jossa ei käytetä mitään ehkäisymenetelmää. Suuseksistä (tai siemennesteen kulkeutuessa suuhun) ei voi tulla raskaaksi, joten kuvaamassasi tilanteessa ei siis ole raskauden mahdollisuutta. Raskauden alkamisesta voit lukea lisää täältä.

Seksitaudit sen sijaan voivat tarttua suuseksissä limakalvojen hankautuessa ja eritteiden vaihtuessa. Siksi myös suuseksissä olisi aina hyvä käyttää kondomia/suuseksisuojaa. Kuvaamassasi tilanteessa ei kuitenkaan ole varsinaisesti kyse suuseksistä. Kerroit, että käteesi on saattanut jäädä siemennestettä ja sitä olisi myöhemmin saattanut kulkeutua suuhun, mikä ei kuitenkaan liene kertomasi perusteella todennäköistä. Tällaisessa tilanteessa seksitautitartunta ei ole todennäköinen. Sinulla ei siis pitäisi olla syytä huoleen. Seksitautien tarttumisesta löydät lisätietoa täältä.

Mikäli seksitautitartunnan mahdollisuus kuitenkin joskus jossain yhteydessä vielä mietityttäisi sinua, kannattaa hakeutua seksitautitesteihin.

Tsemppiä alkaneeseen vuoteen!

Oliko vastauksesta hyötyä?