Seksi
Nimimerkki: mietin
Ikä: 16-18v

Seksitautien riski

Voiko seksitautiriskiä olla, jos kumpikaan ei ole harrastanut seksiä aiemmin?
Mutta jos ollaan molemmat harrastettu seksiä vain toistemme kanssa, niin onko sitten riski?

Moikka ja kiitos viestistäsi! Hienoa, että mietit seksitautien tarttumiseen liittyviä asioita. Se on vastuullista. 😊

Jos ei ole harrastanut minkäänlaista seksiä toisen henkilön kanssa, ei ole voinut saada seksitautia, eikä voi siis ketään muutakaan tartuttaa. On kuitenkin tärkeä huomioida se, että seksi voi tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, ja siksi asiasta on hyvä jutella huolellisesti kumppanin kanssa, jotta voi olla varma siitä, että toisella ei ole ollut tilanteita, joissa tartunta on voinut tulla. Jos asiasta ei ole varma, kannattaa hakeutua matalalla kynnyksellä seksitautitesteihin.

Seksitaudit tarttuvat sellaisessa seksissä, jota ei ole suojattu kondomilla, ja jossa limakalvot tai iho hankautuvat vastakkain ja eritteet vaihtuvat. Ne voivat tarttua myös esimerkiksi seksivälineiden kautta. Tartunta voi tapahtua seksitavasta riippuen peniksen, emättimen, peräsuolen tai suun limakalvolle. Voit lukea lisää seksitaudeista ja niiden tarttumisesta täältä.

Jos kuitenkin olette toistenne ensimmäiset seksikumppanit, ei teillä kummallakaan voi olla seksitautia eikä teidän välisessä seksissä ole siten myöskään seksitautiriskiä.

Mukavaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?