Seksi
Nimimerkki: Aapeli
Ikä: 9-12v

Miten valmistautua seksiin?

Moi olen 11 vuotias poika ja tyttö ystäväni 12 hän pyysi minua seksimään tänään. Miten pitäisi valmistua,ja kannattaako condoomia käyttää?

Moi nimimerkki Aapeli!

Hienoa, että laitoit meille viestiä ja haluat valmistautua seksiin ja suojautumiseen hyvin.

Kerrot, että tyttöystäväsi pyysi sinua harrastamaan seksiä kanssaan. Ensimmäisenä kannattaa pohtia oletko itse valmis seksiin? Jokaisella on oikeus tutustua omaan seksuaalisuuteensa ja seksiin siinä vaiheessa, kun se tuntuu itselle oikealta. Onkin hyvin yksilöllistä, minkä ikäisenä eri ihmiset kokevat olevansa valmiita seksiin. Seksin aloittamisessa toisen kanssa ei kannata siis pitää kiirettä. Loppupeleissä omien tunteiden kuunteleminen on avainasemassa: ajatus seksistä ei pelota tai ahdista, vaan mahdollisesta jännityksestä huolimatta kokee olevansa siihen valmis.

Seksissä on tärkeää, että seksikumppaneilla on turvallinen olo toistensa seurassa ja vahva luotto toisiinsa. Oletteko pystyneet puhumaan avoimesti tyttöystäväsi kanssa omista haluistanne, mieltymyksistänne ja epävarmuuksistanne liittyen seksiin? Seksiähän on monenlaista ja jokainen määrittelee sen omalla tavallaan. Seksiä voi olla esimerkiksi eri kehonosien koskettelu ja hyväily vaatteiden päältä tai alta sekä yhdyntä. Sinun on hyvä tarkistaa mitä tyttöystävä tarkoitti seksillä, ja miten itse näet sen. Seksin tarkoitus on tuottaa seksuaalista mielihyvää sen molemmille osapuolille ja paras tapa varmistaa tämä on avoin keskustelu seksistä kumppanin kanssa. On tärkeä muistaa se, että seksiin on aina oltava suostumus molemmilta osapuolilta. Ketään ei saa painostaa seksiin, ja sen voi myös missä vaiheessa tahansa lopettaa.

Myös ehkäisystä tulee sopia yhdessä, mikäli harrastetaan seksiä, jossa on seksitautien tarttumisen tai raskaaksi tulemisen mahdollisuus. Kysyitkin kannattaako kondomia käyttää. Kyllä kannattaa. Kondomi suojaa oikein käytettynä sekä seksitaudeilta että raskaudelta hyvin, ja sitä kannattaa ehdottomasti käyttää. On olemassa monia muitakin ehkäisymenetelmiä, joista voit lukea lisää täältä.

Lue vielä lisää seksistä ja ekaan kertaan valmistautumisesta Fressiksen tietopankista.

Kivaa kevättä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?