Seksi
Nimimerkki: Sari

Seksifantasiat, suostumus ja seksistä puhuminen

Kysymys koskee tietynlaista ryhmäseksitilannetta ja sitä, voiko siitä olla kysyjälle jotain haittaa, ja kannattaako sitä edes toteuttaa.

Hei, kiitos kysymyksestä.

Mielestäni on hyvä, että olet pohtinut asiaa ja käynyt vielä juttelemassa siitä terveydenhoitajan kanssa. Millainen olo sinulle tuli terveydenhoitajan vastauksesta? Hyvänä ohjenuorana voisi pitää, että jos asia mietityttää ja herättää kysymyksiä, voi ajatella, että ehkä sitten ei ole vielä oikea aika edetä käytäntöön.

Seksissä ja seksuaalisuudessa saa olla ja onkin paljon asioita, jotka fantasian tasolla kiinnostavat ja kiihottavat, mutta sitten oikeassa elämässä ne herättävätkin toisenlaisia ajatuksia ja tunteita. Kuvailemasi seksitilanne voi olla seksifantasia, jota ei edes tarvitsekaan toteuttaa käytännössä.

Jos päädytte kokeilemaan tätä seksifantasiaa, tärkeää on, että jokainen tekee sitä täysin omasta halusta, eikä painostuksesta. Ennen seksikontaktia tulisi kuunnella kaikkien toiveita ja keskustella etukäteen siitä, mitä kukin toivoo seksiltä, kuka saa koskea kehenkin ja missä kulkevat omat rajat. Jokaisella teistä on oltava mahdollisuus myös kieltäytyä ja lopettaa seksi missä vaiheessa tahansa seksin aikana. Lisäksi seksikontaktin jälkeen on hyvä keskustella kokemuksesta ja sen herättämistä ajatuksista yhdessä. Fysiologisesti kuvailemastasi seksistä ei ole haittaa. Tärkeää on edetä rauhallisesti jokaisen tuntemuksia kuunnellen, ja muistaa käyttää liukuvoidetta sekä suojautua mahdollisilta seksitaudeilta.

Voisit vielä lukea seuraavan artikkelin suostumuksesta sekä keskustella aiheesta halutessasi lisää nimettömästi Väestöliiton nuorten seksuaalineuvontachatissä.

Oliko vastauksesta hyötyä?