Seksi
Nimimerkki: MO Tyttö

Seksi, seksitaudit ja ehkäisymenetelmät

Hei. Olen 14 vuotias tyttö. Olen pari kertaa harrastanut anaaliseksiä ilman ehkäisyä, mutta pelkään seksitauteja ja haluaisimme koittaa myös toista reikää, mutta kummallakaan ei ole mitään ehkäisyjuttuja. Pillereitä en itse voi syödä joten kondomi olisi paras vaihtoehto. Kunta missä asun tarjoaa ilmaista ehkäisyä, mutta minne pitäisi soittaa/laittaa viestiä? Kaupasta en kehtaisi ostaa.

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että pohdit ehkäisyasioita! Seksistä voi nauttia huoletta, kun ehkäisy on kunnossa. Kondomi tosiaan on oikein käytettynä oiva ehkäisykeino, ja myös ainoa, joka suojaa seksitaudeilta. Kerroit, että olet harrastanut anaaliseksiä muutaman kerran ilman ehkäisyä. Muistathan, että seksitaudit tarttuvat myös suojaamattomassa anaaliseksissä. Olettehan kumppanisi kanssa siis varmoja siitä, ettei kummallakaan ole seksitautia? Seksitautitesti on ainoa tapa varmistua asiasta, jos epäilee että olisi mahdollisesti joskus saanut tartunnan. Seksitautien tarttumisesta voit käydä lukemassa lisää täältä.

Hienoa, että asuinkuntasi tarjoaa ilmaisen ehkäisyn! Maksuttomia kondomeja pitäisi siis saada kouluterkkarilta tai ehkäisyneuvolasta. Ole siis yhteydessä joko omaan kouluterveydenhoitajaasi tai ehkäisyneuvolaan. Muistathan myös, että pillerit eivät ole ainoa vaihtoehto kondomin lisäksi, vaan olemassa on myös muita ehkäisymenetelmiä. Voit lukea niistä lisää esimerkiksi Väestöliiton sivuilta. Jos haluat itsellesi myös muun ehkäisymenetelmän kondomin lisäksi, niin ota silloinkin rohkeasti yhteyttä kouluterkkariin tai ehkäisyneuvolaan, niin voitte yhdessä pohtia sinulle sopivaa ehkäisymenetelmää.

Palaan vielä vähän kondomeihin. On täysin ymmärrettävää, että kondomien ostaminen hieman nolottaa. Kyseessä on kuitenkin erittäin vastuullinen ja fiksu ostos, joten rohkaisen sinua ehdottomasti menemään kortsuostoksille! Myyjät ovat todennäköisesti myyneet useita kortsupaketteja, eikä ostos heitä sen enempää hetkauta 😉 Jos lähikaupassa asiointi nolottaa kovasti, aina voi mennä kauemmas ostoksille. Ja toisaalta jos sinulla on verkkopankkitunnukset, voit tilata kondomeja myös netistä.

Fressiksen tietopankista voit käydä lukemassa lisää seksistä, ehkäisystä ja seksitaudeista.

Kivaa kesän odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?