Seksi
Nimimerkki: Tyttö

Seksi ja myöhästyneet kuukautiset

Hei. Olen 13v tyttö olen harrastanut tosi pienesti ja tosi pienen hetken sitä itseään. Kuukautiseni on kai myöhässä ne ei alkaneet silloin kuin nyt lähi aikoina alkaneet kuukautiset, mut uskon että ne eivät ole vielä säännölliset. Ja en ole varma voiko 12v pojalla olla edes vielä siemennestettä. En tiedä mitä pitäisi tehdä en uskalla ostaa mitään testiä tai kertoa vanhemmille. Mitä teen!

Moikka!

Ymmärsin viestistäsi, että olet ollut yhdynnässä ja nyt ilmeisesti pohdit, voivatko kuukautisesi olla myöhässä mahdollisen raskauden vuoksi.

Kuten itsekin toit viestissäsi esille, saattavat kuukautiset olla niiden alkamisen jälkeen muutamankin vuoden ajan epäsäännölliset. Kuukautiset voivat olla myöhässä myös esimerkiksi stressin tai sairastelun vuoksi. Esimerkiksi nämä syyt voivat siis selittää sen, miksi kuukautisia ei ole nyt kuulunut. Voi hyvin olla, että tämän viestin saadessasi kuukautisesi ovatkin jo alkaneet.

Raskaus alkaa tavallisimmin penis-emätinyhdynnässä, jossa ei käytetä mitään raskaudenehkäisymenetelmää. Jos sinulla on siis ollut suojaamatonta seksiä, voi raskaus olla periaatteessa mahdollinen. Raskaustestin tekeminen on ainoa tapa varmistaa asia. Jos kuukautisesi ovat edelleen myöhässä, on hyvä tehdä testi raskauden poissulkemiseksi. Jos kuukautiset ovat epäsäännölliset tai niiden edellisestä ajankohdasta ei ole tietoa, raskaustesti tulee tehdä kolme viikkoa suojaamattoman seksin jälkeen. Raskaustestejä voi ostaa esimerkiksi kaupasta tai apteekista, tai siihen voi pyytää apua myös kouluterveydenhoitajalta.

Jatkossa kannattaa huolehtia ehkäisystä, jotta seksistä voi nauttia huoletta! Opastusta ehkäisyyn saa tarvittaessa esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta tai ehkäisyneuvolasta.

Tsemppiä syksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?