LiikeRytmiYleinen

Sauli Väisänen: ”Uhraukset eivät tuntuneet uhrauksilta”

Sauli Väisänen: ”Uhraukset eivät tuntuneet uhrauksilta”

Kova työ nosti jalkapalloilija Sauli Väisäsen, 22, juniorijoukkueiden vaihtopenkiltä A-maajoukkueen avauskokoonpanoon.

Ura jalkapalloilijana: vaihtopenkiltä A-maajoukkueeseen

”Viime vuonna tapahtui paljon asioita, mitä en osannut odottaa – positiivisessa mielessä. Oli upea fiilis nousta A-maajoukkueeseen ja pelata karsintaotteluitakin.

Noin 13–16-vuotiaana en oikein päässyt HJK:ssa ja Hongassa pelaamaan. Kävi jopa mielessä, kannattaako fudikseen satsata, kun en saanut isosta duunistani palkintoa. Välillä teki mieli jäädä himaan, mutta en sitten koskaan kuitenkaan jäänyt. Vietin pallon kanssa paljon enemmän aikaa kuin jotkut muut. Annoin kaikkeni tälle jutulle.

Olin aika pieni ja hidas, mutta kun kasvoin, tehty työmäärä alkoi näkyä. Vasta 17-vuotiaana rupesi tuntumaan, että fudiksesta voisi tulla ammatti. Maajoukkueessa pelasin ekan kerran vasta alle 21-vuotiaissa.

Lukion jälkeen mietin opiskelua fysioterapeutiksi tai kauppista, mutta päätin kuitenkin satsata kaiken jalkapalloon.”

Treeni: harjoittelu meni abiristeilynkin edelle

 ”Fudis on aina ollut iso osa identiteettiäni, ihan skidistä asti. Sellainen elämäntapa. Yhden kaverini kanssa treenasimme tosi paljon omalla ajalla. Frendit oppivat nopeasti, ettei Sauli tule messiin tiettyihin juttuihin.

Tein uhrauksia, mutta ne eivät tuntuneet uhrauksilta. Oli kivaa mennä aamulla freshinä treenaamaan. Joskus B-junnuissa kokeilin ekan kerran alkoholia ja myös nuuskaa olen kokeillut, mutta tupakkaa en koskaan. Ei ole koskaan ollut tarvetta tuollaisiin asioihin. Tiesin, että niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä, jos haluan päästä ammattilaisfutaajaksi.

Minulla oli paljon frendejä, mutta olin se porukan urheilija. Vanhojen risteilylle ja abiristeilylle kysyin koutsilta lupaa, mutta hän sanoi, että nämä ovat nyt niitä valintatilanteita. Jätin ne väliin, ja menin ihan tyytyväisenä treenaamaan.”

Mun juttu: pelihuumoria kentällä

 ”Ennen halusin aina olla kaikessa paras tai parhaimmistoa, ja välillä unohtui se hauskanpito kentällä. Silloin kun on kivaa, itseluottamus on hyvä ja peli kulkee.

 Olen oppinut, ettei kannata stressata liikaa, jos nuorella iällä eivät kaikki kovat tavoitteet toteudukaan. Kannattaa vain painaa kärsivällisesti omaa duunia ja nauttia kentällä.”

 

Sauli Väisänen

Lempinimiä: Saukko, Sale

Syntynyt: 5.6.1994

Pituus: 191 cm

Seura: Tukholman AIK

Harrastus: ”Tykkään pelata aika paljon Fifaa. Vaimon mielestä vähän liikaakin. Se on minulle hyvä rentoutumismuoto. Mikrofonin kanssa voi pitää ääniyhteyden frendeihin eri puolille maailmaa.”

Saulin arkea voi seurata Twitterissä ja Instagramissa

Teksti Jussi Eskola, kuva All Over Press

Katso myös

Kysymys
SeksiYleinen
Onko vaarallista Voiko finni muuttua patiksi rinnan sisällä? Mun nännissä on ollu iso finni ja nyt se on muuttunu sellaseks patiks mun nännin/tissin sisällä oon 12v tyttö onko normaalii?
Fressis

Moikka ja kiitos viestistäsi!

On ihan normaalia, että myös rintakehän/rintojen alueella voi joskus esiintyä finnejä. Finnit voivat olla pinnallisia tai tuntua joskus myös ihonalaisina ”patteina”. Joskus rintojen alueella voi esiintyä myös muunlaisia patteja. Useimmiten nuorilla tällaisetkin patit ovat ihan hyvälaatuisia muutoksia, kuten nesterakkuloita eli kystia, eikä niiden vuoksi ole syytä huoleen.

Mikäli asia kuitenkin vielä huolestuttaa sinua, kannustan sinua keskustelemaan asiasta esimerkiksi jonkun läheisen aikuisen kanssa. Voit myös olla yhteydessä kouluterveydenhoitajaan ja käydä tarkistuttamassa tilanteen hänen vastaanotollaan.

Mukavaa loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
SeksiYleinen
Todellako Voiko suihkulla tehty itsetyydytys lisätä riskiä syövälle? Kysymystä ei poikkeuksellisesti julkaista sen pituuden vuoksi. Kysymys koskee sitä, onko suihkulla tapahtuva itsetyydytys riski millekään syövälle ja tarvitseeko siitä olla huolissaan jos näin...
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi! Tämä on kysymys, jota useat nuoret miettivät ja jota aika-ajoin kysytään Fressiksessä paljon. 😊

Sinun ei tarvitse olla asiasta huolissaan, sillä itsetyydytys suihkulla ei ole riskitekijä millekään syövälle. Emättimeen ei kuitenkaan kannata ruiskuttaa suoraan vettä sen vuoksi, että emättimessä on oma normaali bakteerikanta, joka ylläpitää emättimen limakalvon tasapainoa. Runsas suihkuttelu suoraan emättimeen voi häiritä tätä normaalia bakteerikantaa ja aiheuttaa limakalvojen ärtymistä sekä emätintulehdustakin. Myös ulkosynnyttimien liiallisesta pesusta voi seurata alapään limakalvojen ärtymistä ja kuivumista. Hygienian kannalta hellä ulkosynnyttimien vesipesu päivittäin riittää. Emätin ei tarvitse puhdistuakseen huuhteluita tai suihkuja, vaan se puhdistaa itse itsensä esimerkiksi valkovuodon avulla.

Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Rytmi
Catlover Onko epäterveellistä nukkua lemmikin kanssa? Nukun mielestäni ihan hyvin, noin 8-9 tuntia yössä ja päivällä jaksan touhuta. Mutta mietin että pitäisikö nukkuessa voida hengittää täysin vapaasti? Onko epäterveellistä jos...
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Lähtökohtaisesti unensaantisi kuulostaa hyvältä. Kerrot myös, että jaksat päivällä touhuilla, joten en olisi huolissani unestasi 😊 En usko, että kissan painolla on väliä yön aikana, mutta täysin varma asiasta en ole. Kissan pääsemistä makuuhuoneeseen yön aikana ei tarvitse estää etenkään, jos sen läsnäololla on positiivisia vaikutuksia sinun uneesi. Tärkeintä on, että koet itse nukkuvasi hyvin.

Lisäksi se, että kerrot kissan tuovan sinulle läheisyyttä, josta koet hyvää oloa, on hienoa. Läheisyytenne kertoo molemmin puolisesta luottamuksesta ja rakkaudesta. Se on ehdottomasti ihana ja voimauttava asia elämässä. Siitä kannattaa pitää kiinni <3

Jos asia kuitenkin jää vaivaamaan sinua, voit joskus kysäistä sitä lääkäriltä samalla, kun hoidat jotain muuta terveyteesi liittyvää. 😊

Ihania yhteisiä hetkiä sinulle ja rakkaalle lemmikillesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?