SähkösavukeTupakka
Nimimerkki: eepee

Sähkötupakan haitat

Miten on mahdollista, että alettuani käyttää sähkösavuketta perinteisen savukkeen tilalla olen päässyt eroon astmalääkityksestäni kokonaan ja enkä hengästy rasistuksessa läheskään yhtä helposti kuin ennen. Lisäksi yskiminen on lakannut miltei kokonaan ja hengittäessä ei kuulu enää vinkunaa ollenkaan? Teidän mielestä sähkötupakka taas aiheuttaa keuhkoahtaumatautia.

Olisikohan viranomaisten syytä ottaa lusikka käteen ja myöntää etteivät tiedä aiheesta jota käsittelevät juurikaan mitään. Tietämättömyys kun ei ole peruste millekään.

Itselläni ei ole 5 vuoden käyttökokemuksen jälkeen juurikaan mitään negatiivistä sanottavaa sähkötupakan käytöstä kuin se, että viranomaiset yrittävät kaikin keinoin vaikeuttaa laitteiden ja niissä käytettävien nesteiden hankintaa.

Kansainvälisiä tutkimuksia sähkötupakasta on julkaistu pilvinpimein internetissäkin, että lukekaa edes ne ennen kuin tulette tietämättömyyksiä ihmisille syöttämään.

Turhaa on tietenkin ahneuden masinoimille tahoille mitään realiteettejä tarjota kun se ahneus on ainut realiteetti mikä heihin vaikuttaa.

Kyllä sähkötupakka voi sisältää vaikka syaniidia. mutta oletusarvoisesti se ei tietenkään sinne kuulu kuten ei raskasmetallitkaan.

Kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että olet päässyt eroon tupakoinnista ja olosi on kohentunut! Tupakointi aiheuttaa monenlaista haittaa elimistössä ja sen lopettaminen tuo aina terveydellisiä hyötyjä. Sähkösavukkeita käyttäessä ei altistu tervalle tai häälle, mutta sähkösavukkeistakin on löydetty terveydelle haitallisia aineita. Erityisesti vaikutukset keuhkojen terveyteen ja toimintaan ovat herättäneet huolta. Sähkösavukkeiden käytön onkin todettu lisäävän riskiä mm. keuhkoahtaumatautiin. Lisäksi nikotiini itsessään on terveydelle haitallinen. Siksi kannattaa pyrkiä eroon myös sähkösavukkeista.

Sähkösavukkeiden vaikutuksia terveyteen tutkitaan yhä aktiivisemmin. Tietoa on vielä kovin vähän verrattuna siihen, miten paljon tupakkatuotteiden haitoista tiedetään. Sähkösavukkeiden käytöstä on osoitettu terveyshaittoja, mutta luotettavan kokonaiskuvan saamiseksi tarvitaan lisää tutkimusta. Sähkösavukkeiden pitkäaikaiskäytön vaikutuksista saadaan tietoa vasta vuosien ja vuosikymmenien päästä.

Sähkösavukkeita markkinoidaan tupakoinnin lopettamisen apukeinona, mutta tehoa tupakasta vieroittautumisessa ei ole pystytty osoittamaan. Nikotiinipitoiset nesteet pitävät yllä nikotiiniriippuvuutta. Sähkösavukkeita ei siksi voida suositella tupakoinnin lopettamisen tukikeinoksi.

Muillakin on ollut sähkösavukkeita koskevia kysymyksiä. Niihin voit tutustua Kysymys- ja vastauspalstalla. Lisäksi voit lukea lisää tietoa tästä ja tehdä tietotestin sähkösavukkeista.

Hyvää syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?