Nuuska
Nimimerkki: Nuuskaaja

Saako hammaslääkäri kertoa nuuskaamisesta vanhemmille?

Saako hammaslääkäri kertoa nuuskan käytöstä vanhemmille? Oon yrittäny lopettaa monta kuukautta enkä oo onnistunu. Hammaslääkäri ois n. 3 viikon päästä ja oon ollu pari päivää ilman nuuskaa, ja vieroitusoireet on ollu kauheita joten sorruin taas. Oon 15-vuotias tän vuoden sisällä 16, oonkohan tarpeeksi ”kypsynyt” pitämään omista asioista huolta ammattilaisten mielestä vaikka olen alaikäinen. Jossain luin, että ”pakollisissa” tarkastuksissa yms. Vaitiolovelvollisuus olisi heikompi, sen takia käynti hieman kuumottaa. En haluaisi vanhempien tietävän asiasta, olisin aikeissa muutenkin lopettaa. Kiitos vastauksesta jo nyt 🙂

Hei, ja kiitos kysymyksestäsi!

Hammaslääkäriä sitoo vaitiolovelvollisuus, joten ilman lupaasi hän ei saa kertoa tietojasi vanhemmillesi. Hammaslääkäri on suun terveyden ammattilainen ja hänen tehtävänään on ottaa nuuskan käyttö kanssasi puheeksi ja rohkaista lopettamaan, mikäli hän havaitsee käytön jälkiä suussa.

Voit myös itse luottamuksellisesti kertoa nuuskan käytöstä hammaslääkärille ja saada häneltä tarvittaessa vinkkejä nuuskan käytön lopettamisen tueksi. Vinkkejä lopettamiseen voit käydä lukemassa myös Fressiksen sivuilta.

Keskustele siis rohkeasti hammaslääkärin kanssa ja voit vielä keskustelussakin tuoda esille, ettet halua vanhempiesi tietävän asiasta. Tsemppiä hammaslääkärikäyntiin ja nuuskaamisen lopettamiseen!

Samaa aihetta on pohtinut myös nimimerkki Nuori.

Kivaa kesän odotusta!

 

Oliko vastauksesta hyötyä?