Seksi
Nimimerkki: menkat

Rusehtava valkovuoto ennen kuukautisia

Onko normaalia, että ennen kuukautisia valkovuodossa on vähän ruskeaa kun verenvuoto alkaa, mutta kuukautisten aikana mulla ei tuu valkovuotoa juuri yhtään (en tiiä tuleeko, mutta en ainakaa huomaa sitä)? Sitten ku ne loppuu, valkovuotoa alkaa tulla taas normisti.

Moikka!

On ihan normaalia, että juuri ennen varsinaisen kuukautisvuodon alkua tai niiden jälkeen voi tulla pientä rusehtavaa vuotoa. Tämä kuukautisten ympärillä tuleva rusehtava vuoto on usein vaaratonta. Jos sinulla kuitenkin ilmenee uutena oireena runsaampaa välivuotoa kuukautisten välillä ja etenkin jos siihen liittyy muita oireita, kannattaa jutella asiasta gynekologin kanssa. Gynekologille pääsee esimerkiksi oman terveysaseman kautta. Luultavasti kohdallasi on kyse kuitenkin ihan normaalista niukasta vuodosta kuukautisten ympärillä.

Sinua mietitytti myös valkovuodon tuleminen. Valkovuoto on vaaleaa, melko hajutonta emättimen eritettä, jonka tehtävä on puhdistaa ja kosteuttaa emätintä. Emättimessä on aina jonkin verran valkovuotoa, mutta sitä ei välttämättä aina huomaa. Valkovuodon määrä ja koostumus voivat vaihdella hieman esimerkiksi kuukautiskierron eri vaiheissa. Esimerkiksi kierron puolivälissä valkovuoto on usein melko runsasta ja kierron loppuvaiheessa vuoto taas usein niukkenee. Tilanteesi kuulostaa siis ihan normaalilta. Aiheesta voit lukea lisää Väestöliiton Hyvä Kysymys -palvelusta.

Aurinkoista kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?