Seksi
Nimimerkki: Huolestunut

Runsas valkovuoto ja tamponin käyttö

Onko normaalia että valkovuoto on niin runsasta, että voin käyttää tampoonia ilman että se sattuu ottaa pois jos ei ole menkkoja?

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi! Ymmärrän viestistäsi, että valkovuotosi on niin runsasta, että koet tarpeelliseksi käyttää tamponeja.

Onko valkovuotosi koostumus muuttunut tällaiseksi vai onko vuodon määrä ja koostumus sellaista kuin aina ennenkin? Jos vuoto on poikkeavan runsasta tai juoksevaa/kokkareista, tai jos se haisee pahalta, voi kyse olla tulehduksesta, joka tulisi hoitaa.

Valkovuoto on emättimen tapa puhdistaa itseään, eikä sen kanssa tavallisesti tarvitse käyttää kuukautissuojia. Voi myös olla, ettei tamponin käyttäminen satu sen takia, että valkovuoto omalla tavallaan ”liukastaa” tamponin luisumista paikoilleen ja pois.

Koska on vaikea arvioida asiaa tämän tarkemmin, suosittelen, että varaat ajan joko kouluterveydenhoitajalle tai suoraan lääkäriin, jos koet valkovuotosi määrän tai koostumuksen olevan tavallisesta poikkeavaa. Toki valkovuodon koostumus ja määrä vaihtelevat jonkin verran myös kuukautiskierron vaiheen mukaan.

Jos haluat jutella aiheesta lisää, voit jutella siitä Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä.

Oliko vastauksesta hyötyä?