Seksi
Nimimerkki: Huolestunut

Runsas valkovuoto

Minulla on ollut runsasta valkovuotoa. Välillä tunnen alkkareiden kastuvan, kun niihin lorahtaa melko sameaa, maitomaista valkovuotoa. Muita oireita ei ole mielestäni ollut. Onko normaalia vai merkki jostain vakavammasta, pitäisikö huolestua?

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Valkovuodon määrä on yksilöllistä ja määrä myös vaihtelee kuukautiskierron eri vaiheissa ja usein muutenkin. Yleensä kyse ei ole mistään vakavammasta. Jos valkovuodon runsastumisen yhteydessä on kipua, kirvelyä tai kutinaa emättimessä, alavatsakipuja ja jos valkovuoto haisee voimakkaalta, voi kyse olla tulehduksesta. Useimmitenkin kuitenkin runsas valkovuoto on harmiton yksilöllinen ominaisuus.

Emättimen bakteerikannassa tapahtuu heilahtelua erilaisista syistä ja se saattaa joskus aiheuttaa muutoksia myös valkovuodon määrässä. Keho on kuitenkin viisas ja se usein korjaa bakteeritasapainon häiriöt itsestään. Kehoa voi auttaa välttämällä pikkuhousunsuojien ja stringien käyttöä, nukkumalla ilman housuja ja pesemällä alapää pelkällä vedellä tai intiimialueelle tarkoitetulla pesunesteellä. Lääkäriin ei ole tarvetta mennä, jos mitään muita oireita ei ole.

Aurinkoista kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?