Seksi
Nimimerkki: Hei!

Runsaat kuukautiset

Mulla on aina ollut runsaat kuukautiset, mutta nyt ne ovat jo todella häiritsevän runsaat. Mulla on toinen vuotopäivä, ja viimeyönä kävellessäni vessaan huomasin, miten veri valuu mun jalkoja pitkin. Mulla oli yöside, joka oli ihan täynnä verta. Lisäksi mulla oli myös kuukuppi, joka oli täynnä verta. Yöshortseistakin sai puristaa verta pois. Määrällisesti arvioisin että verta oli tullut yhteensä noin 2dl, joka kuulostaa aika paljolta. Olisiko nyt aika hommata mahdollisesti jotkin pillerit?

Moikka ja kiitos viestistäsi! Kyllä, nyt on aika hakea apua. Runsaista kuukautisista kuten muistakaan kuukautisvaivoista ei tarvitse kärsiä.

Jos olet opiskelija, voit varata ajan opiskeluterveydenhuollon lääkäriltä. Joskus lääkärikäyntiä edeltää terveydenhoitajan tapaaminen. Voit myös mennä omaan terveyskeskukseen. Runsaisiin vuotoihin on olemassa monia hoitovaihtoehtoja – pillerit tai jokin muu hormonaalinen ehkäisy on yksi monien joukosta. Lääkärin tehtävä on kertoa vaihtoehdoista ja valitsette jonkin, millä aloittaa. Hyvä olisi myös katsoa, onko runsas vuotaminen laskenut hemoglobiiniasi ja kutistanut rautavarastoja. Oireena tästä voi ilmetä mm. väsymystä, heikotusta, viluisuutta ja päänsärkyjä.

Kannustaisin siis nyt varaamaan ajan opiskeluterveydenhuoltoon tai omalle terveysasemallesi, jotta saat tarvittavan avun.

Tsemppiä loppusyksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?