MikiRotan Ruisleipä lohisiivulla
Tässä lohi kypsytetään sitruunan ja limen hapossa. Tätä me kokeiltiin joskus amiksessa, ja se on niin hyvää, mä jotenkin vaan tykkään niin paljon. Tosi kova iltapala! – Miku
Ruisleipä lohisiivulla (2 hengelle)
- 2 ruisleipäpalaa
- 125 g lohta
- 2 sitruunaa
- 2 limeä
- 1 avokado
- margariinia
- tilliä
Leikkaa puoliksi sitruunat ja limet, ja purista niistä kaikki nesteet laakeaan kulhoon.
Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja pyörittele siivut sitruuna-lime-nesteessä. Jätä siivut nesteeseen kypsymään palan paksuudesta riippuen 5-10 minuutiksi.
Halkaise avokado, poista kivi lusikalla, irrota avokado kuoresta ja leikkaa siivuiksi.
Kun lohi on kypsynyt eli muuttunut väriltään vaaleaksi, voitele leipä, lisää sen päälle ensin lohisiivut, sitten avokadosiivut ja lopuksi koristele tillillä, jos haluat.
Katso myös muut Mikirotan reseptit: