SeksiYleinen
Nimimerkki: Joku

Rintojen muhkuraisuus ja kokoero

Hei, oon 13 ja mua mietityttää että voisiko mulla olla rintasyöpä, kun toinen rinta (vasen) on suurempi, muhkurainen ja arka ja toinen taas pieni, muhkuraton ja kivuton. Onko se normaalia?

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Rintasyöpä on hyvin, hyvin harvinainen sairaus nuorilla. On hyvin epätodennäköistä, että sinulla olisi rintasyöpä.

Olet 13-vuotias ja rintasi ovat kehittymässä. Kun tytöllä alkaa rintojen kehitys murrosiässä, alkuun vain nänni on yleensä koholla. Sen jälkeen rintarauhaskudos alkaa muotoutua, itse rinta kohota ja nännin ympärillä oleva nännipihakin suurenee. Rintarauhaskudos tuntuu muhkuraiselta tunnusteltaessa. Murrosiässä rintojen kehittyessä niiden koko sekä muoto muuttuvat ja rinnat voivat olla keskenään erilaiset ja eri kokoiset. Rinnat muotoutuvat myös elämän aikana vielä aikuisenakin esimerkiksi raskauden ja imetyksen jälkeen. Oikeastaan kenelläkään ei ole kahta täysin samanlaista rintaa.

Toisen rinnan suurempi koko ja muhkuraisuus voivat liittyä kohdallasi ihan normaaliin tytön murrosiän kehitykseen. Jos asia kuitenkin huolestuttaa ja vaivaa sinua, voisit käydä esimerkiksi juttelemassa asiasta kouluterveydenhoitajan kanssa. Aina voi myös varata ajan lääkärille, jolloin lääkäri pystyy tutkimaan asiaa tarkemmin.

Tsemppiä loppuvuoteen!

Oliko vastauksesta hyötyä?