Seksi
Nimimerkki: Huolestunut

Raskauden mahdollisuus

Moi. Olen tänä vuonna 18v täyttävä tyttö. Minua ahdistaa kun oltiin harrastamassa seksiä pojan kanssa, mutta hänellä ei seisonut. Hän yritti saada itselleen erektion oman käden avulla ja sen jälkeen samoilla sormilla tyydytti minua. Tämä tapahtui kaksi päivää ennustetun ovulaationi jälkeen.

Lisäksi hänen penis kävi häpyhuulillani ja niiden suulla mutta ei kuitenkaan mennyt syvälle.

Nämä tapahtui siis kaikki ilman ehkäisyä.
Onko mahdollista, että olisin raskaana???

Tasan viikko tämän jälkeen minulla tuli ruskeaa vuotoa ja vähän vertakin. Kuukautisten olisi pitänyt alkaa vastaa kuuden päivän kuluttua.

Panikoinko turhaan ja minulla alkoi nyt vaan kuukautiset aikaisemmin vai onko mahdollista että olisin kuitenkin raskaana.

Mitä pitäisi tehdä, kiitos avusta etukäteen.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

On melko epätodennäköistä, että olisit kuvailemasi tilanteen takia raskaana. Raskaus ei kuitenkaan tilanteessasi ole täysin mahdotontakaan, jos siemennestettä päätyi emättimeen esimerkiksi sormien kautta. Muutama pisara siemennestettä muodostuu nimittäin jo siinä vaiheessa, kun penis jäykistyy. Raskaaksi voi tulla aina, jos siittiöitä päätyy tavalla tai toisella emättimeen esimerkiksi suoraan peniksestä tai sormien kautta. Kun siittiöt ovat päässeet emättimeen, ne etenevät nopeasti kohtuun ja sieltä munanjohtimiin. Miehen siittiösolut elävät naisen elimistössä kolme – neljä päivää, joskus jopa kuusi päivää. Nainen voi tulla siis raskaaksi jo 3- 6 päivää ennen ovulaatiota tapahtuneen yhdynnän seurauksena.

Kertomasi perusteella vaikuttaisi kuitenkin siltä, että ei ole kyse raskaudesta, vaan kuukautisesi alkoivat vaan tällä kertaa hieman etuajassa. Pieni tiputteluvuoto yksi – kaksi päivää ennen varsinaisen kuukautisvuodon alkua on täysin normaalia. Kuukautiskierto on myös herkkä häiriintymään. Joskus kuukautiskierto voi olla epäsäännöllinen elämäntilanteesta johtuen esimerkiksi sairastelun, stressin, liiallisen liikunnan tai laihduttamisen takia.

Ei siis syytä paniikkiin, varsinkaan jos kuukautisesi jatkoivat tuloaan normaalisti, vaikkakin hieman normaalia aikaisemmin. Jatkossa kannattaa huolehtia ehkäisystä, sillä seksi on mukavampaa, kun ei tarvitse stressata ja miettiä mahdollisia jälkiseuraamuksia.

Jos asia jäi sinua kuitenkin vaivaamaan tai kuukautiset eivät tulleet normaalisti, varmista asia tekemällä raskaustesti. Voit käydä lukemassa lisää raskauden alkamisesta sekä raskaustestin tekemisestä Väestöliiton sivuilta.

Mukavaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?