Seksi
Nimimerkki: Julia 14v

Raskauden mahdollisuus

Hei! Kysymykseni liittyy raskauteen. Minua huolestuttaa, voiko raskaaksi tulo olla mahdollista tässä tilanteessa: Poikaystäväni sai siemensyöksyn suojaamattoman suuseksin aikana ja siemennestettä pääsi valumaan minun mahalle ja reisille (olin sillon kokonaan alasti). Ei siis sukupuolielimiin, mutta aika lähelle emätintä. Poikaystäväni sanoo ettei ole mitään syytä huoleen sillä hänen mielestä siittiöt ei pysty «uimaan» kuivalla iholla. Onko se oikeasti näin? Minulla ei tietääkseni ollut ovulaatiota sinä päivänä, mutta en ole siitä täysin varma koska kuukautiskiertoni ei ole säännöllinen. Kiitos etukäteen vastauksesta!

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Voit olla huoletta, sillä kuvailemassasi tilanteessa raskauden mahdollisuus on erittäin epätodennäköinen. Raskauden alkaminen vaatii aina toimintakykyisten siittiöiden kulkeutumista emättimeen, eli tavallisimmin penis-emätinyhdynnässä, jossa ei käytetä raskaudenehkäisymenetelmää. Kuvailemassasi tilanteessa siemennestettä ei kuitenkaan päätynyt emättimeen, joten raskauden mahdollisuutta tuskin on.

Pohdit myös, kykenevätkö siittiöt ns. uimaan kuivalla iholla. Tuore siemenneste pysyy kyllä toimintakykyisenä kehon ulkopuolellakin, mutta vain vähän aikaa. Eli esimerkiksi jos sormien kautta tuoretta siemennestettä kulkeutuu emättimeen, on raskauden alkamiselle tällöin periaatteessa mahdollisuus. On kuitenkin hyvä muistaa, että raskaaksi ei voi tulla lakanoista, WC-istuimesta, saunan lauteilta tai kylpypyyhkeestä, vaikka niissä olisikin joskus ollut siemennestettä. Raskauden alkamisesta voit käydä lukemassa lisää Väestöliiton sivuilta.

Muistathan myös, että seksitaudit tarttuvat myös suuseksissä suun limakalvoilta. Kondomi tai suuseksisuoja on paras suoja. Voit käydä lukemassa lisää suuseksistä Fressiksen sivuilta.

Kivaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?