Seksi
Nimimerkki: Huolestunut teini

Raskauden mahdollisuus

Moi. Olen kohta 16 vuotias tyttö ja olen huolestunut että olenko raskaana. Joka kerralla kun olen poikaystäväni kanssa harrastanut seksiä, on meillä ollut käytössä kondomi ja minipillerit. Kondomi ei ole kertaakaan mennyt rikki eikä lähtenyt paikaltaan, mutta nyt kun viimeisestä kerrasta on vajaa 3 viikkoa, on minulle tullut huonoa oloa, tarve päästä virtsaamaan lisääntynyt ja rintani (nännini) ovat kipeät. Voiko se johtua ihan vain stressistä ja jännityksestä ja onko se normaalia?

Moi ja kiitos kysymyksestäsi!

Tosi hienoa, että olet huolellinen ja vastuuntuntoinen raskauden ehkäisyn suhteen! Kondomi on ensisijainen ehkäisymenetelmä, koska se suojaa myös seksitaudeilta. Ehkäisypilleri taas on varmempi raskaudenehkäisijä. Pilleri säännöllisesti käytettynä ja kondomin käyttö seksissä antavat tosi hyvän ehkäisysuojan!

Valitettavasti kondomi ja ehkäisypilleri -kuten mitkään raskaudenehkäisymenetelmät- eivät ole edes yhdessä käytettynä 100% varma, vaan aina jää pieni raskauden mahdollisuus. Toisin sanoen raskaus on mahdollinen, vaikka olet tehnyt parhaasi ehkäisyn suhteen. Jos kuukautisesi ovat myöhässä ja haluat varmuuden asiasta, kannattaa tehdä raskaustesti. Kuvailemasi oireet voivat kuitenkin osittain liittyä myös esimerkiksi ihan normaaliin kuukautiskiertoon. Jos tihentynyt virtsaamisen tarve jatkuu, on hyvä olla yhteydessä terveysasemaasi, sillä se voi olla merkki tulehduksesta.

Aurinkoista kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?