Seksi
Nimimerkki: Lilli

Raskaaksi tulemiseen liittyviä kysymyksiä

Kysymykseni on vähän tyhmä mutta kysyn sen silti. Onko mahdollista että jos ei ole ollenkaan alkaneet kuukautiset voisi tulla raskaaksi jos on ollut yhdynnässä? Ja kun siittiö elää naisen elimistössä 3-5 päivää voisiko siitä samasta siittiöstä myöhemmin monen vuoden päästä tulla raskaaksi? Tai jos kaksi naista on yhdynnässä voiko silloin tulla raskaaksi?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kysymyksesi ei ole lainkaan tyhmä, hyvä kun kysyt sinua askarruttavista asioista!

Periaatteessa on mahdollista tulla raskaaksi yhdynnästä, vaikka kuukautiset eivät ole alkaneet. On nimittäin niin, että et voi tietää, olisivatko ensimmäiset kuukautisvuodot juuri alkamassa ja voisit olla hedelmällinen juuri yhdynnän aikaan. Naisella tapahtuu ensin ovulaatio eli munasolun kypsyminen ja irtoaminen- ja sitten seuraa kuukautisvuoto, jos irronnut munasolu ei ole hedelmöittynyt. Mikäli miehen siittiöitä on tarjolla, ja munasolu hedelmöittyy, ei kuukautisvuotoa tulisi. Yleensä tyttö/nainen ei huomaa, milloin munasolu on kypsymässä ja irtoamassa ja siten et voisi aavistaa, että on mahdollisuus tulla raskaaksi.

Kysyit myös siittiöiden hedelmöityskyvystä. Raskaus ei voi alkaa vuosia yhdynnän jälkeen vanhasta siittiöstä, sillä siittiöt tosiaan kuolevat muutamien päivien kuluessa, jos hedelmöittymistä ei tapahdu näiden päivien aikana. Pohdit myös, voiko naisten välisestä seksistä tulla raskaaksi. Raskauteen tarvitaan aina siittiö ja munasolu – eli naisten välisestä seksistä ilman siittiöitä ei voi tulla raskaaksi.

Iloista joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?