Seksi
Nimimerkki: pro cat

Pohdintaa ekaan kertaan liittyen

moi olen tyttö, minä ja poikaystäväni haluttaaisiin ehkä harrastaa seksiä mut en tiedä olenko valmis ja asutaan ehkä tunnin matkan päässä toisistaan ja vanhempani ei päästä minua pojalle yöksi vielä mikä neuvoksi?

Moikka!

Kerroit, että olette poikaystäväsi kanssa pohtineet etenemistä seksiin. Pohdit kuitenkin samalla sitä, oletko valmis ja välimatkakin on haasteena. Seksiin kumppanin kanssa ei kannata koskaan kiirehtiä, sillä takaisinpäin ei pääse. Jokainen kehittyy omaan tahtiin ja kokemus siitä, milloin on valmis seksiin, on jokaisella yksilöllinen. Jos itseä pohdituttaa onko vielä valmis, on usein parempi ajatus odottaa kuin edetä.

Ennen kuin edetään yhdyntään, on molempien hyvä rauhassa tutustua itseen itsetyydytyksen kautta. Kun itsetyydytys, oma keho ja siitä nauttiminen alkavat olla tuttua, voi edetä erilaisiin hyväilyihin ja tutkiskeluun kumppanin kanssa, eikä suoraan yhdyntään. Tämä edellyttää, että keho ja mieli ovat siihen valmiita molemmilla ja pystytte puhumaan avoimesti siitä, mitä toivotte toiselta ja mitä ette halua. Molempien on myös koettava haluavansa kokeilla koskettelua ja kiihottumista toisen kanssa. Puhuminen ja omista tunteista ja peloistakin toiselle kertominen on tosi tärkeää ja molemmilla tulee olla oikeus edetä omaan tahtiin. Jos siis vaikka sinua epäilyttää, on parempi odottaa, kunnes molemmat koette olevanne valmiita. Kaiken saa myös aina keskeyttää heti, jos siltä tuntuu. Valmiuden voi tietää mm. siitä, että tilanne ei pelota tai epäilytä ja siihen ei liity painostuksen tunnetta. Seksiin toisen kanssa liittyy myös paljon vastuuta, sillä seksissä on tärkeää huolehtia sekä ehkäisystä, että siitä että seksiin osallistuvilla on hyvä olla. Varmuus puhua asioista ja tunnistaa omia tunteita ja tarpeita lisääntyy sekä iän, että yhdessä vietetyn ajan ja suhteen syvenemisen myötä. Lisää ekasta kerrasta voitte lukea yhdessä täältä.

Vanhemmillanne on teistä vastuu ja heitä voi siksi huolettaa yökyläily. Tuntevatko vanhempasi poikaystävääsi? Voisitteko viettää aikaa teillä niin, että vanhempasi oppisivat tuntemaan poikaystäväsi? Tällöin heillä voi tulla varmempi olo siitä, että poikaystäväsi on mukava ja sinulle hyvä, ja jossain vaiheessa yökyläilykin voi onnistua. Pussailua ja toisen kehoon tutustumista voi tehdä muutenkin kuin yökylässä, eli tässäkään ei ole syytä kiirehtiä.

Jos haluatte, voisitte käydä juttelemassa mietteistänne vielä nuorille tarkoitetussa chatissa täällä. Voitte käydä juttelemassa joko erikseen, tai yhdessä jos olette samassa paikassa chatin aukioloaikoina.

Ensimmäinen seksikerta on ainutlaatuinen kokemus, johon ei kannata kiirehtiä. Teillä on kyllä aikaa tutustua ensin rauhassa lisää toisiinne ja sitten kun eteneminen on ajankohtaista, löydätte varmasti ratkaisun paikkaongelmaankin. Mukavia yhteisiä hetkiä teille!

Oliko vastauksesta hyötyä?