Seksi
Nimimerkki: Paniikissa vähän

Pieni patti rinnassa

Hei, olen 13 vuotias tyttö. Huomasin eilen illalla suihkun jälkeen että minulla on pieni punainen finnin tyyppinen ”patti” rinnan yläpuolella. Kerroin tästä äidilleni ja hän sanoi että se on ”finni” tai ainakin sen tyyppinen. Myös kaverini sanoi että ”se ei oo vaarallinen kun hänellekin on ollut semmonen” olen edelleen pienessä ”paniikissa” kun en tiedä mitä tehdä niin pois päin. Olen myös kuullut että rintasyöpä olisi harvinainen näin nuorella. (Äitini on myös hoitaja) Haluaisin saada tietää kun pienessä paniikissa olen! 🙂

Hei ja kiitos viestistäsi!

Rintojen koko, muoto ja kiinteys vaihtelevat esimerkiksi iän myötä ja kuukautiskierron eri vaiheissa. Rinnoissa ilmenevien poikkeavien muutosten tai oireiden havaitseminen on helpompaa, jos niitä seuraa säännöllisesti. Onkin hyvä, että olet itse tarkkaillut rintojasi ja havainnut tämän muutoksen.

Todennäköisimmin sinulla ei ole kuitenkaan syytä huoleen. Kuten itsekin toit ilmi, niin esimerkiksi rintasyöpä on nuorilla todella harvinainen. Kyseessä voi kuvauksesi perusteella siis tosiaan olla esimerkiksi finni, niin kuin äitisi epäili. Äitisi osaa varmasti hyvin arvioida tilannetta, sillä kerroit, että hän työskentelee hoitajana. Yleensäkin suurin osa rinnoissa ilmenevistä ”pateista” on hyvälaatuisia muutoksia, kuten nesterakkuloita eli kystia.

Mikäli ”patti” kuitenkin vielä huolestuttaa sinua kovasti, voit aina olla yhteydessä esimerkiksi kouluterveydenhoitajaan ja käydä hänen vastaanotollaan tarkistamassa tilanteen. Näin saat sitten varmuuden asiaan ja huolen pois mielestäsi.

Mukavaa kevään jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?