Seksi
Nimimerkki: M eldorado

Peniksen ja kivesten koko ja seksuaalinen kiihottuminen

Moi, oon poika ja mun kysymys on, että onks normaalii et mun kivekset on kasvanu isommaks kun mun penis? Ja miks mulle tulee halu runkata tyttöi katelles?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kivesten ja peniksen lopullinen koko on hyvin yksilöllinen kaikilla pojilla, ja kivekset voivat hyvinkin olla isommat kuin penis lepotilassa. Kivekset alkavat kasvaa ikävuosien 9-13 välillä ja lopulliset mittansa kivekset saavuttavat yleensä 15 vuoden iässä. Penis alkaa kasvamaan yleensä noin vuotta myöhemmin kuin kivekset ja penis saavuttaa lopullisen mittansa yleensä myös noin 15 vuoden iässä. Voit lukea kiveksistä ja peniksestä lisää Väestöliiton Hyvä Kysymys palvelusta.

Halu runkata tyttöjä katsellessa kertoo kiihottumisesta ja on varsin normaalia murrosikäisellä pojalla. Murrosiässä seksuaalista kiihottumista tapahtuu usein ja joskus yllättävissäkin tilanteissa. Syy tälle on murrosiässä tapahtuva hormonitoiminnan muuttuminen, mikä aiheuttaa erilaisia muutoksia kehossa ja mielessä. Kiihottuminen on kehon tapa reagoida seksuaalisesti miellyttävään ja kiihottavaan asiaan. Kiihottuminen on tunne, joka menee kyllä ohi, eikä sen seurauksena tarvitse välttämättä tehdä mitään. Jos esimerkiksi koulussa jokin asia tai henkilö aiheuttaa kiihottumisen tunteen, kannattaa antaa tunteen mennä ohi esimerkiksi kääntämällä ajatukset muualle. Omaa kiihottumista ja sen säätelyä voi ja kannattaa kuitenkin opetella omassa rauhassa esimerkiksi itsetyydyttämällä. Itsetyydyttäessä kaikki ajatukset ja fantasiat ovat sallittuja.

Joskus murrosiän hormonimyllerryksen aiheuttamat tunteet ja kehon reaktiot voivat hämmentää, ja siksi onkin hyvä olla niistä tietoinen. Hyvä siis, kun kysyit 😊 Voit lukea lisää murrosiässä tapahtuvista muutoksista myös täältä.

Kivaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?