SeksiYleinen
Nimimerkki: Tyttö 13v

Pelko raskaudesta

Apua!
Pelkään voisinko olla raskaana kun mulla on kaikkia oireita: vatsa on ihan pallo, väsymystä ja päätä on särkenyt välillä, alavatsaan sattunut ja ummetusta. En oo todellakaan ollut kenenkään pojan kanssa missään tekemisissä, mutta mulla on veli ja isä jotka asuu samassa talossa. Ja koulussa on tytöille ja pojille yhteiset vessat, että oisko niistä voinut ?? Oon niin huolissaan, koska en todellakaan halua lasta vielä !

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Ei hätää, et voi olla raskaana. Raskauden alkaminen vaatii aina toimintakykyisten ja tuoreiden siittiöiden pääsemistä emättimeen. Yleisimminhän tämä tapahtuu suojaamattomassa penis-emätinyhdynnässä. Raskaaksi et voi tulla siis esimerkiksi lakanoista, WC-istuimesta, käsisuihkusta, saunan lauteilta tai kylpypyyhkeestä, vaikka niissä olisi joskus ollut siemennestettä. Käy lukemassa lisää raskaaksi tulemisen tavoista Väestöliiton Hyvä kysymys -palvelusta.

Kuvailemistasi oireista vatsan turvotus, kipu ja ummetus voivat olla ihan tavallisia suolisto-oireita. Väsymys ja päänsärkykin voivat olla ohimeneviä. Syöthän säännöllisesti ja monipuolisesti, sekä liikut riittävästi? Jos oireesi eivät hellitä tai pahenevat, ota yhteyttä esimerkiksi kouluterveydenhoitajaan.

Tsemppiä ja mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?