TupakkaYleinen
Nimimerkki: Poika 12v

Paperitupakan polttaminen ja kipu keuhkoissa

Hei olen 12v poika ja sain hitsin mahtavan idean (olen todella tyhmä) otin pelkkää printteri paperia ja käärin sen ja aloin polttaa sitä, no nyt huolestuttaa kun keuhkoja sattui eilen vähäsen ku poltin sen(en polttanut paljo ehkä puolet) tiedän että paperisss on vaarallisia kemikaaleja (niitä oli vissiin yli 200)

Että saanko syöväm tai jotain muita ongelmia. En enää koskaan aio tehdä enää mitään noin typerää. Kerran tein sillen myöskin että meillä oli palamassa nuotiosss pelkkiä puita ja vedin keuhkot täyteen sitö savua, mua oikeesti huoledtuttaa sori kun kysyn näin turhasta asiasta.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kysymyksesi ja sen aihe ei missään nimessä ole turha. On hienoa, että kysyt sinua huolettavista asioista. Me Fressiksellä vastaamme mielellämme.

Paperitupakan palamisesta syntyvän savun tai nuotion savun hengittäminen ärsyttää hengityselimiä. Keuhkoissasi tuntunut kipu oli mitä luultavimmin seurausta savun aiheuttamasta ärsytyksestä. Muita oireita savun hengittämisen jälkeen voivat olla myös päänsärky ja huonovointisuus. Näiden lisäksi mitään kovin vakavaa sinulle on tuskin aiheutunut. Syövästä sinun ei myöskään tarvitse olla huolissaan, sillä syövän syntyyn vaikuttavat aina useat tekijät ja todennäköisyys sairastua riippuu iästä, elintavoista, elinympäristöstä, perimästä ja sattumasta. Terveytesi kannalta on kuitenkin erittäin tärkeää, ettet enää polta paperitupakkaa tai muita tupakkatuotteita, tai hengitä tarkoituksella mitään savua keuhkoihisi.

Mikäli kipu keuhkoissasi jatkuu pidempään tai asia jää sinua muuten vielä vaivaamaan, voit rohkeasti jutella asiasta esimerkiksi kouluterveydenhoitajasi kanssa.

Samaa aihetta ovat pohtineet myös nimimerkki Paperi tupakka ja Poika itäsuomesta.

Tsemppiä ja kivaa kesän odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?