NikotiinituotteetTupakka
Nimimerkki: Outo lappilainen

Paperin polttaminen ja savun hengittäminen

Hei olen 12-vuotias tyttö ja testasin tänään yhden kerran sytyttää paperipalan ja vetää savua mutta sitten se oli hyvin kuumaa ja aloin yskiä ja tuntui oudolta onko se jotain vakavaa? Päätin etten enää kokeile koko juttu on hyvin typerä.

Moikka! Kerrot, että kokeilit polttaa paperinpalaa ja hengittää siitä syntynyttä savua. Sinulle tuli siitä huono olo. Kerrot myös, ettet halua kokeilla samaa enää uudestaan. Viestissäsi ei ole varsinaista kysymystä, mutta oletan sinun miettivän, voiko tällaisesta kokeilusta aiheutua sinulle jotain haittaa.

Ensinnäkin on hienoa, että olet päättänyt jättää kokeilun yhteen kertaan. Se on fiksusti ajateltu ja terveytesi kannalta hyvä asia. 😊 On tavallista, että ikäisesi nuori haluaa kokeilla tällaisia asioita, vaikka itse tietäisikin ettei se kannata.

Mitä sitten tulee paperin polttamisen haittavaikutuksiin, en usko, että sinun tarvitsee olla niistä huolissasi, jos et jatka polttamista. Palamisesta syntyvän savun ja hään hengittäminen on aina terveydelle haitallista, riippumatta siitä mitä poltetaan. Me täällä Fressiksellä emme siis suosittele paperin emmekä minkään muunkaan aineen polttamista.

Kerroit, että kokeilit polttaa paperia yhden kerran, joten on kuitenkin epätodennäköistä, että siitä olisi sinulle muutoin kuin vain hetkellisesti haittaa. Savun hengittäminen ärsyttää hengityselimiä, mikä voi ilmetä esimerkiksi yskänä, kuten omalla kohdallasi huomasitkin. Jos taas tällaisia kokeiluja jatkaa, voi haittavaikutuksia tulla enemmänkin. Tärkeintä on siis, että pysyt päätöksessäsi olla jatkamatta näitä kokeiluja, pystyt siihen varmasti! 😊

Kivaa elokuuta!

Oliko vastauksesta hyötyä?