Ruoka

Pannukakku

Yksinkertaista herkkua.

Pannukakku

Raaka-aineet

5 dl rasvaton maito

2 munaa

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl kauraleseitä

2 rkl sokeria

1 tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

2 rkl pullomargariinia

Valmistusohje

  1. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota ainakin 10 minuuttia.
  2. Lämmitä uuni päälle 200 asteeseen. Kun taikina on turvonnut, kaada taikina leivipaperilla vuoratulle pellille. Paista 20-30 minuuttia.

 


Vinkki

Vaihtelua pannukakun makuun saat, kun maustat taikinan 1/2 tl kanelia ja ja 1/2 tl kardemummaa.

 

Valitsemalla kaupassa Sydänmerkki-tuotteen voi helposti parantaa omaa ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan. Katso kaikki Sydänmerkki-reseptit täältä.

Enchiladat

Herkulliset enchilada-tortillakääröt voit tehdä liha,kana,kala tai kasvisversiona.

Jonnan 4H-kerho innostaa tyttöjä ja poikia kokkaamaan

Jonna Partanen, 18, käy lukiota ja harrastaa vapaa-aikanaan ruuanlaittoa. Hän kokkailee sekä itsekseen että kavereiden ja perheen kanssa. ”Olen oppinut ruuanlaittoa kotona vanhemmiltani ja isoäideiltäni. Tykkään tutkia reseptejä ja kokeilla niitä.” Terveellinen kotiruoka on Partasen juttu. Hän arvostaa ruuassa ekologisuutta ja terveellisyyttä. ”Teen mielelläni esimerkiksi fajitaksia kasvis-soijatäytteellä, koska en itse syö lihaa. Pataruokiakin teen lihan […]

3 hyvää tapaa syödä aamiainen

Mikä kolmesta aamusyöjätyypistä olet? Tunnista itsesi ja löydä itsellesi maistuvin aamiainen.

Marjajäätelö

Superhelppoon marjajäätelöön tarvitset vain kolmea raaka-ainetta.

Kotiruoka: hanki nämä perusruokatarvikkeet kaappiin

Kun kaapissasi on aina nämä perusruokatarvikkeet et kuole nälkään, vaikka kauppareissu jäisi väliin kiireen tai sairastumisen takia.