Seksi
Nimimerkki: Tytsy

Ovatko menkkani alkaneet?

Onko mun menkat alkanu kun tän kuun alussa oli pari päivää ruskeita tuhruja alushousuissa kerran ja kun eilen illalla pyyhkäsin alapäätäni niin päivällä huomasin et oli punanen/pinkki läntti siinä kohtaa millä olin pyyhkässy. Minulla on murrosiän merkkejä ja on ollu noin vuos valkovuotoo pidän kyllä koulussa mukana varulta siteitä.

Heippa ja kiitos viestistäsi!

Kuulostaa siltä, että kuukautisesi ovat mitä todennäköisimmin alkaneet. Tosi hyvä, että olet varautunut vuotoihin pitämällä siteitä mukana koulussa. Näin kannattaa tehdä jatkossakin.

Etenkin alkuun kuukautisvuoto voi olla hyvin niukkaa ja väriltään rusehtavaa. Ajan myötä vuoto alkaa usein muuttua selkeästi kirkkaan punaiseksi ja veriseksi vuodoksi. On myös hyvä muistaa, että kuukautiskierto muotoutuu pikkuhiljaa ja alkuvaiheessa kuukautiset eivät välttämättä tule säännöllisesti joka kuukausi.

Kuukautisten alkaminen on merkki siitä, että murrosiän kehitys etenee normaalisti. Kuukautisten alkamiseen voi liittyä monenlaisia tunteita ja pohdintoja. Jos vain mahdollista, kuukautisten alkamisesta voi olla hyvä kertoa esimerkiksi omalle vanhemmalle tai jollekin muulle läheiselle. Hänen kanssaan voit keskustella tarpeen mukaan sinua mietityttävistä asioista. Kuukautisista löydät paljon hyvää tietoa myös Fressiksen artikkelista. Tutustu myös Fressiksen vastauksiin muiden nuorten lähettämiin kysymyksiin kuukautisista täältä.

Aurinkoista kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?